Veniţi din tot Bucureştiul, dar şi de prin localităţi învecinate, credincioşii au stat ore întregi la o coadă de aproape un kilometru, uitând de oboseală, de sete şi de foame. Toate străduţele din jurul Bisericii Sfântul Mina au fost împânzite de oameni care au venit să aducă o floare şi să se închine la moaştele Marelui Mucenic. La racla cu rămăşiţele Sfântului s-au rugat multe persoane care trec prin momente grele în familie, care au fost păgubite, dar şi numeroase fete care vor să fie ocrotite în dragoste.

Puţini ştiu că la Biserica Sfântul Mina există, din 2006, 23 de clopote care pot cânta peste 1.000 de melodii. Clopotele, turnate la atelierele Grassmaryt din Austria, sunt acţionate prin telecomandă, datorită unui sistem GPS conectat la satelit. De asemenea, şi ceasul de pe peretele clopotniţei este conectat la satelit, ele indicând întotdeauna ora exactă.

Gabi, o tânără de 21 de ani, a venit la biserică cu luciu pe buze, însă când a văzut, la intrare, afişul în care scria clar că femeile nu au voie să fie rujate, s-a şters imediat: “Nu am ştiut că nu am voie. Eu m-am dat pentru că aveam buzele crăpate, dar de acum nu am să mă mai rujez când vin la biserică”, a precizat fata.

Mircea P., 68 de ani: “Mă rog la Sf. Mina pentru sănătatea nepoţelei mele, Teodora Alexandra, de un an şi nouă luni, care a fost bolnăvioară”.

Angela Bratu, 60 de ani: “Mă rog pentru binele ţării. Îmi doresc să le vină mintea la cap parlamentarilor şi guvernanţilor, că nouă ne merge din ce în ce mai rău”.

foto: Gabriel Miron

 
 

Urmărește-ne pe Google News