O trecătoare a observat căprioara luptându-se să iasă din apă și a sunat la 112. Echipajul de pompieri a sosit rapid la fața locului pentru a efectua operațiunea de salvare.
Pompierii au întâmpinat dificultăți în a convinge animalul speriat să se apropie. După mai multe încercări, căprioara slăbită de hipotermie a ajuns în apropierea salvatorilor.
Utilizând o scară și cordițe de salvare, pompierii, asistați de un jandarm, au reușit să scoată animalul din apă.
,,Colegii noștri l-au salvat pe Bambi!
Micuțul a vrut să traverseze apa înghețată a iazului Șomuz (Fălticeni, județul Suceava), dar la malul opus îl aștepta o capcană … gheața subțiată s-a rupt și a căzut în apa rece.
O femeie care trecea prin zonă l-a observat chinuindu-se să urce malul mult prea abrupt și cu o barieră de arbori de netrecut. A sunat la 112 și … echipajul pompierilor militari a plecat spre misiunea de salvare inedită.
După un timp de „negocieri” și de încercări de convingere că nu i se dorește răul, puiul de căprioară, slăbit de hipotermia care-l cuprindea încet – încet, a ajuns aproape de salvatori. Cu ajutorul unei scări și cu ceva cordițe de salvare, pompierii, ajutați de un coleg jandarm, l-au tras pe mal.
Până la sosirea paznicului de vânătoare, responsabil de zona în cauză, salvatorii au uscat puiul de căprioară, i-au masat urechile și trupul înfrigurat și au încălzit-o cum s-au priceput ei mai bine.”, a declarat IGSU.
Sursa: Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta
Îngrijiri de specialitate
După salvare, căprioara a fost urcată în autospecială. Echipajul a așteptat sosirea paznicului de vânătoare responsabil pentru zona respectivă. Animalul a fost predat în siguranță pentru a primi îngrijiri specializate.
,,La final, au urcat-o în autospecială și au așteptat până când au putut să o predea în siguranță, pentru a primi îngrijiri de specialitate.”, a adăugat IGSU.
Această intervenție demonstrează importanța vigilenței cetățenilor și promptitudinea serviciilor de urgență în protejarea vieții sălbatice.