Puiul de pelican, rănit la cioc şi aproape îngheţat, fără să mai poată să zboare şi rămas singur, a fost observat de către câţiva localnici pe malul râului Siret, în zona Cartierului Barboși, de la periferia municipiului Galaţi.

„Pe malul Siretului am găsit îngheţat un pelican pe care l-am scos din apă şi am sunat la Poliţia Locală, domnii s-au deplasat, au constatat şi l-au luat pentru a-l duce la un centru de specialitate”, a spus bărbatul care a solicitat sprijinul poliţiştilor locali.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi, Aurelia Bogatu Matei, o patrulă din cadrul Secției nr. 1 Poliţie Locală s-a deplasat la fata locului, de unde a preluat pasărea, care a fost lăsată în grija specialiștilor de la Grădina Zoologică din Galaţi.

La Grădina Zoloogică, un medic veterinar a tratat rana pelicanului, iar acesta este ţinut deocamdată în carantină.

„Este vorba despre un exemplar din specia pelican alb, iar rana este una superficială, la cioc, probabil că s-a zgâriat într-o creangă. Are vârsta de un an, iar la patru ani pelicanii ajung la maturitate. Acesta este posibil să se fi rătăcit de familia sa şi rămas singur nu s-a mai putut descurca să zboare. El va rămâne sub observaţie, i se mai fac analize, este hrănit cu peşte, însă deocamdată este ţinut în carantină”, a spus purtătorul de cuvânt al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii din Galaţi, Florin Matei.

Puiul de pelican va mai rămâne la Grădina Zoologică din Galaţi cel puţin până la primăvară, când temperatura aerului va creşte şi va permite eliberarea sa în siguranţă.

Grădina Zoologică de la Galaţi mai are, începând de luni, doi noi locatari. Este vorba despre doi tigri aduşi de la Circul Globus din Bucureşti, care anul trecut a fost cuprins de un incendiu, în urma căruia au murit mai multe animale.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

„Este vorba despre două femele care se numesc Nera şi Baghera şi au aproximativ 8 ani. Au fost aduse la noi de la Circul Globus pentru că aici, la Galaţi, dispun de cele mai bune condiţii, având la dispoziţie circa 5.000 de metri pătraţi unde se pot mişca în voie. Sunt în stare foarte bună, însă vor sta o perioadă în carantină, până se obişnuiesc cu celelalte animale, după care vor putea fi văzute de către publicul vizitator”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii din Galaţi, Florin Matei.

La Grădina Zoologică din Galați, situată în Pădurea Gârboavele, pe lângă alte specii de animele şi păsări, mai sunt patru tigri, dintre care doi masculi şi două femele.

Citește și: VIDEO/Poveste de viață. Cristian Dumitrescu a ajuns la vârf, dar s-a întors la rădăcini: din laboratorul secret al IBM, la ograda cu găini!

 
 

Urmărește-ne pe Google News