Punctele de frontieră asigură respectarea prevederilor tratatelor, acordurilor, convențiilor și protocoalelor de frontieră încheiate de țara noastră cu statele vecine și a celor internaționale la care statul român este parte cu privire la tranzitul persoanelor și a mărfurilor peste granițe.

Cu ce țări se învecinează România

Punctele de frontieră se află în subordinea Sectoarelor Poliției de Frontieră și Grupurilor de Nave de pe raza teritorială în care se situează, dar și în subordinea directă a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (în județele din interiorul țării).

Câte puncte de trecere a frontierei are România cu statele vecine - Imagine cu un punct de control la frontiera dintre România şi Bulgaria
România are 5 puncte terestre de trecere a frontierei cu Bulgaria

Acestea funcționează în baza prevederilor acordurilor bilaterale încheiate de România cu țările vecine și în baza legislației naționale în vigoare.

Suprafața României este de 238.397 km2 și se învecinează cu cinci țări, și anume:

  • La nord și nord-est este Republica Moldova;
  • La sud este Bulgaria;
  • La sud-vest este Serbia;
  • În nord-vest avem Ungaria;
  • La est şi nord este Ucraina.
Calmul dinaintea furtunii prezidențiale. Nimeni de la PSD nu a prevăzut înfrângerea lui Marcel Ciolacu
Recomandări
Calmul dinaintea furtunii prezidențiale. Nimeni de la PSD nu a prevăzut înfrângerea lui Marcel Ciolacu

Conform datelor oficiale, granița României măsoară în total aproximativ 3.150 de kilometri, iar de-a lungul ei există 31 de puncte de trecere a frontierei. În cele ce urmează îți vom spune care sunt acestea.

Care sunt punctele de trecere a frontierei României?

1. Punctul de trecere a frontierei Siret – este unul de trafic rutier și are corespondent în Ucraina punctul de frontieră Porubne.

2. Punctul de trecere a frontierei Rădăuți Prut – este specific traficului rutier internațional și are corespondent pe teritoriul moldovean punctul Sculeni.

3. Punctul de trecere a frontierei Stânca – este tot în regim de trafic rutier și are corespondent pe teritoriul Moldovei punctul de frontieră Costești.

4. Punctul de trecere a frontierei Sculeni – funcționează tot în regim de trafic internațional cu specific rutier și are corespondent pe teritoriul moldovean același punct Sculeni.

5. Punctul de trecere a frontierei Albița – are corespondent pe teritoriul moldovean punctul Leușeni.

6. Punctul de trecere a frontierei Oancea – are corespondent pe teritoriul Moldovei punctul Cahul și este cu specific rutier. Asigură respectarea prevederilor referitoare la tranzitul mărfurilor pe teritoriul moldovean.

7. Punctul de trecere a frontierei Galați – are regim rutier, iar corespondentul pe teritoriul moldovean este punctul Giurgiulești.

Cine este Călin Georgescu, surpriza alegerilor prezidențiale 2024, turul 1. A ieșit pe locul trei în exit-poll
Recomandări
Cine este Călin Georgescu, surpriza alegerilor prezidențiale 2024, turul 1. A ieșit pe locul trei în exit-poll

8. Punctul de trecere a frontierei Constanța Sud-Agigea – asigură traficul internațional cu specific rutier (feribot), portuar, cu respectarea prevederilor referitoare la tranzitul persoanelor și mărfurilor peste frontieră și prin zona liberă.

9. Punctul de trecere a frontierei Vama Veche – are corespondent pe teritoriul Bulgariei punctul Durankulak și este unul cu specific rutier. Asigură respectarea prevederilor referitoare la tranzitul persoanelor și mărfurilor peste frontiera cu Bulgaria.

10. Punctul de trecere a frontierei Negru Vodă – corespondentul pe teritoriul Bulgariei este punctul de frontieră Kardam, care este unul cu specific rutier. Acesta asigură respectarea prevederilor referitoare la tranzitul persoanelor și mărfurilor peste frontiera cu țara de la sud de Dunăre.

11. Punctul de trecere a frontierei Ostrov – are corespondent pe teritoriul bulgar punctul Silistra și funcționează în același regim de trafic rutier.

12. Punctul de trecere a frontierei Giurgiu – funcționează în regim rutier și are corespondent pe teritoriul bulgar punctul Ruse.

Câte puncte de trecere a frontierei are România cu statele vecine - Punctul de trecere a frontierei Giurgiu-Ruse
Live Text Rezultate BEC alegeri prezidenţiale 2024, turul 1. Elena Lasconi l-a depășit pe Marcel Ciolacu și a intrat în turul doi al alegerilor
Recomandări
Live Text Rezultate BEC alegeri prezidenţiale 2024, turul 1. Elena Lasconi l-a depășit pe Marcel Ciolacu și a intrat în turul doi al alegerilor

13. Punctul de trecere a frontierei Bechet – granița funcționează cu specific rutier (bac) și portuar, asigurând respectarea prevederilor referitoare la tranzitul persoanelor și mărfurilor peste frontiera cu Bulgaria.

14. Punctul de trecere a frontierei Calafat – corespondentul pe teritoriul bulgar este punctul Vidin, iar punctul de trecere funcționează cu specific rutier (bac) și portuar.

15. Punctul de trecere a frontierei Porțile de Fier II – are corespondent pe teritoriul Serbiei punctul Djerdap II și funcționează cu specific rutier, asigurând respectarea prevederilor referitoare la tranzitul persoanelor și mărfurilor peste frontiera cu Serbia.

16. Punctul de trecere a frontierei Porțile de Fier I – are corespondent pe teritoriul sârb punctul Djerdap I și funcționează în regim de trafic internațional cu specific rutier.

17. Punctul de trecere a frontierei Naidăș are ca și corespondent pe teritoriul sârb Punctul Kalugerovo.

18. Punctul de trecere a frontierei Moravița – are specific rutier, iar corespondentul pe teritoriul sârb este punctul Varsac Vatin.

19. Punctul de trecere a frontierei Jimbolia – este în regim de trafic internațional rutier și are corespondent pe teritoriul sârb punctul Kikinda Crinja.

20. Punctul de trecere a frontierei Cenad – are corespondent pe teritoriul Ungariei punctul Kiszombor și funcționează cu specific rutier asigurând respectarea prevederilor referitoare la tranzitul persoanelor și mărfurilor peste frontiera cu această țară.

21. Punctul de trecere a frontierei Nădlac – în regim de trafic internațional rutier, are corespondent pe teritoriul ungar punctul Nagylak.

22. Punctul de trecere a frontierei Nădlac II – are corespondent pe teritoriul ungar punctul Csanadpalota.

23. Punctul de trecere a frontierei Turnu – corespondentul pe teritoriul ungar este punctul Battonya și este în regim de trafic rutier.

24. Punctul de trecere a frontierei Vărșand – pe teritoriul Ungariei are corespondent punctul Gyula și funcționează, de asemenea, în regim de trafic internațional rutier.

25. Punctul de trecere a frontierei Salonta – regim de trafic internațional rutier, are corespondent pe teritoriul ungar punctul Mehkerek.

26. Punctul de trecere a frontierei Borș – funcționează în regim de trafic rutier și are corespondent pe teritoriul Ungariei punctul de trecere Artand.

27. Punctul de trecere a frontierei Săcuieni – are corespondent pe teritoriul ungar punctul Letavertes și are regim specific rutier.

28. Punctul de trecere a frontierei Valea lui Mihai – funcționează în regim de trafic internațional rutier, iar corespondentul pe teritoriul Ungariei este punctul Nyirabrany.

29. Punctul de trecere a frontierei Urziceni – are corespondent pe teritoriul ungar punctul vamal Vallaj și este tot cu regim rutier.

30. Punctul de trecere a frontierei Petea – asigură respectarea tranzitului de persoane și mărfuri pe teritoriul Ungariei și are corespondent pe teritoriul acestei țări punctul Csengersima.

31. Punctul de trecere a frontierei Halmeu – asigură respectarea tranzitului de persoane și mărfuri pe teritoriul Ucrainei și are corespondent pe teritoriul acestei țări punctul Diakove.

32. Punctul de trecere a frontierei Sighetu Marmației – are corespondent pe teritoriul ucrainean punctul Solotvino și funcționează cu specific rutier asigurând respectarea prevederilor referitoare la tranzitul persoanelor și al mărfurilor peste frontiera cu Ucraina.

Pe calea ferată, punctele de trecere a frontierei României sunt următoarele: Valea lui Mihai, Salonta, Curtici – cu Ungaria, Jimbolia, Stamora Moraviţa – cu Serbia, Calafat, Giurgiu, Negru Vodă – cu Bulgaria, Galaţi, Fălciu (trafic suspendat), Iaşi (Ungheni) – cu Republica Moldova, Vicşani, Valea Vişeului (trafic suspendat), Câmpulung la Tisa (trafic suspendat) şi Halmeu – cu Ucraina.

Vezi şi acte necesare pentru pașaport în 2022!

   

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Cine sunt românii care l-au votat pe Călin Georgescu. A fost ales de mulți cu studii primare sau medii
Știrileprotv.ro
Cine sunt românii care l-au votat pe Călin Georgescu. A fost ales de mulți cu studii primare sau medii
Ce AVERE are Călin Georgescu. Acest detaliu din CV-ul lui a atras în mod special atenția multora. Despre ce e vorba
Viva.ro
Ce AVERE are Călin Georgescu. Acest detaliu din CV-ul lui a atras în mod special atenția multora. Despre ce e vorba
Colegii de scenă și-au luat adio de la Gabriel Cotabiță. Fiicele artistului, un monument de tristețe. Imagini emoționante de la Cimitirul Bellu
Libertateapentrufemei.ro
Colegii de scenă și-au luat adio de la Gabriel Cotabiță. Fiicele artistului, un monument de tristețe. Imagini emoționante de la Cimitirul Bellu
Ce conține șunca Pikok vândută în magazinele Lidl, de fapt. Are mereu un preț special, dar mulți români nici măcar nu citesc eticheta
FANATIK.RO
Ce conține șunca Pikok vândută în magazinele Lidl, de fapt. Are mereu un preț special, dar mulți români nici măcar nu citesc eticheta
Ion Țiriac, întrebat despre lupta dintre Lasconi și Georgescu: „Știți ce președinte mi-aș dori?”
GSP.RO
Ion Țiriac, întrebat despre lupta dintre Lasconi și Georgescu: „Știți ce președinte mi-aș dori?”
„Șoc în România!” Ce spune presa internațională despre victoria neașteptată din primul tur la alegerile prezidențiale a lui Călin Georgescu
Elle.ro
„Șoc în România!” Ce spune presa internațională despre victoria neașteptată din primul tur la alegerile prezidențiale a lui Călin Georgescu
Trecutul neștiut al femeii care aspiră la titlul de Prima Doamnă a României. Ce s-a aflat acum despre Cristela Georgescu, soția lui Călin Georgescu
Unica.ro
Trecutul neștiut al femeii care aspiră la titlul de Prima Doamnă a României. Ce s-a aflat acum despre Cristela Georgescu, soția lui Călin Georgescu
Vești proaste înainte de Crăciun. Ce se întâmplă cu carnea de porc
Financiarul.ro
Vești proaste înainte de Crăciun. Ce se întâmplă cu carnea de porc
Votanţi ai lui Călin Georgescu au uitat pe cine au pus ştampila. Reacţia unei tinere întrebate cu cine a votat
Observatornews.ro
Votanţi ai lui Călin Georgescu au uitat pe cine au pus ştampila. Reacţia unei tinere întrebate cu cine a votat
Horoscop 26 noiembrie 2024. Taurii intră într-o perioadă în care încearcă să obțină beneficii de pe urma eforturilor făcute în asociere cu alții
HOROSCOP
Horoscop 26 noiembrie 2024. Taurii intră într-o perioadă în care încearcă să obțină beneficii de pe urma eforturilor făcute în asociere cu alții

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI