O dată ce a reuşit să înşele vigilenţa gardienilor de la Penitenciarul Giurgiu, procurându- şi trei telefoane mobile şi tot atâtea cartele SIM, puşcăriaşul cu spirit întreprinzător, în vârstă de 48 de ani, s-a pus pe treabă.
Adică pe făcut mii de euro, bani pentru care, în libertate, un om s-ar speti muncind. Fără teama că ar putea fi prins de gardieni sau că ar putea fi “vândut” de colegii de suferinţă, infractorul a transformat celula amărâtă în “dispeceratul” unei grupări care escroca bătrâni prin de-acum binecunoscuta metodă “accidentul”.
În funcţie de cum se trezea dimineaţa, Urmuz – condamnat pentru furt -, punea mâna pe telefon, suna la întâmplare la nişte numere ale reţelelor fixe şi fie se dădea drept avocat, fie se recomanda a fi procuror, poliţist sau magistrat.
Cum pentru el timpul nu era o problemă, puşcăriaşul vorbea nestingherit ore în şir la mobil din celula pe care o transformase în cabină telefonică personală.
I se va mări pedeapsa
Aşa se face că, în numai două săptămâni, Urmuz a colectat de la victime, cu ajutorul a doi complici din libertate – Mihăiţă Aurel Soare (25 de ani) şi Mihaela Ştefan (44 de ani) -, nu mai puţin de 4.000 de euro, atât în lei, cât şi în monedă europeană, în funcţie de cum îşi plătiseră bătrânii naivitatea.
Poate că afacerea de după gratii a lui Urmuz ar fi ţinut mult şi bine dacă pe fir nu intrau poliţiştii bucureşteni şi, mai apoi, ofiţerii SRI. Pornind de la câteva plângeri pe care judiciariştii de la Poliţia Capitalei le-au primit, s-a ajuns la interceptarea convorbirilor telefonice care se purtau chiar din celulă şi apoi la prinderea infractorului.
La pedeapsa pe care o are de ispăşit pentru furt, Ion Urmuz va mai primi şi un “supliment” stabilit de instanţă pentru afacerile derulate în închisoare.

La ce oră se deschid secțiile de votare pentru alegerile prezidențiale din 24 noiembrie!
 

Urmărește-ne pe Google News