Azi, în primele ore după ce a intrat în vigoare embargoul școlar, cel în care elevii nu vor mai veni la cursuri până cel puțin pe 22 martie, unii profesori au primit o veste care i-a bulversat.
“Ni s-a zis că, deși pe rând, prin rotație, va trebui să venim la școală pentru asigurarea permanenței. Doar ca să justificăm salariul. Asta înseamnă să stăm acolo și să verificăm cataloage, să facem lecții online ori să corectăm lucrări. Sunt lucruri pe care le putem face și de acasă”, au punctat profesori și educatori care au discutat cu ziarul Libertatea.
Unii dintre noi locuiesc cu părinți bătrâni ori bolnavi. Alții trebuie să traverseze orașul, schimbând multe mijloace de transport. Nu este normal.
Cadru didactic, pentru Libertatea:
Mai mult, o educatoare a semnalat că unele colege, care ar trebui să vină cu schimbul la muncă, nu au cu cine să își lase copilul acasă.
Unul dintre profesorii de la un liceu din Capitală a trimis, către ziarul, mesajul primit de la direcțiune:
“După discuțiile cu inspectoratul, vă anunț că va fi o condică specială, cu activitățile complementare obligației de catedră, desfășurate în perioada de suspendare a cursurilor. Exemple: documentare, refacerea proiectării didactice, corectare teste, comunicare online cu elevii, cursuri de formare online, verificare cataloage, registre matricole… Condica o veți completa când veniți la școală, prin rotație, pentru asigurarea permanenței. Sănătate!”
Libertatea l-a contactat în repetate rânduri pe inspectorul școlar general al Municipiului București, Ionel Pușcaș, însă acesta n-a răspuns, deocamdată, solicitărilor Libertatea.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro