De asemenea, Nelu Tătaru a avertizat că vârful pandemiei de coronavirus în România ar putea fi atins la 7-10 zile după Paște.

”Ne putem aștepta la multe cazuri, nu respectăm izolarea, ieșim în stradă, formăm grupuri populaționale. Una e să stai într-o comunitate mică în casă, să infectezi una, două persoane și alta e să ieși în grupuri de populație și să infectezi 8-10 oameni”, a spus Nelu Tătaru, care a dezvăluit că Sărbătorile Pascale le va petrece în izolare, la Huși, cu familia.

Ministrul sănătății a continuat: ”În condițiile în care vom avea transmitere accentuată în comunitate, putem merge și la un număr mai mare de cazuri: 15 mii, putem merge și pe 20 de mii, dacă nu respectăm acele precauții. Mențin ce am spus: izolare. Rămâne acel timp în care vom vedea o stagnare și vom vedea mai puține cazuri noi de la o zi la alta. Atunci ne putem gândi la o ameliorare a restricțiilor”.

Conform lui Nelu Tătaru, trebuie să ne așteptăm ca în următoarea perioadă să avem o creștere a numărului de cazuri, dar și al deceslore. În principal, sunt cazuri cu comorbidități, persoane peste 65 de ani, până la 90 de ani, sunt unii care nu câștigă această luptă. Trebuie să ne așteptăm și la aceste cazuri.

”Personalul medical își face treaba și încearcă să salveze pe toată lumea”, a precizat Nelu Tătaru.

„Poate după 15 mai o să vedem o scădere a numărului cazuri noi”

Despre vârful pandemiei de coronavirus în România, ministrul sănătății a menționat: ”Am spus de la început ca vom fi pe un vârf la 7-10 zile după Paște, atunci trebuie să știm că acest vârf se va duce mai târziu și va fi mai abrupt, după ce facem în aceste zile.

”Menținem izolarea, distantarea, atunci putem avea același parcurs pe care îl avem acum, până în 20-25 aprilie, urmând ca, după cele 7-10 zile de după Paști, să putem vedea o stagnare ca număr de cazuri noi și poate după 15 mai o scădere a numărului de cazuri noi de la o zi la alta, urmând ca după 1 iunie să vorbim și de altceva”, a mai adăugat.

În ceea ce privește cadrele medicale infectate la Spitalul Carol Davila, Nelu Tătaru a declarat: ” În general, nu avem focare mari. Erau 19 cadre medicale infectate la Carol Davila. Rămâne să evaluăm ca testare, să vedem dacă se și confirmă aceste infecții, ca să putem să gestionăm atât ca personal medical, cât și ca funcționare a acestui spital”.

Urmărește-ne pe Google News