Mesajul amar a fost transmis de Karen Șahnazarov, director general al companiei de film «Mosfilm». Propagandistul rus Vladimir Soloviov l-a invitat pe Șahnazarov pentru a-și exprima opinia.

Karen Șahnazarov, stânga, și Vladimir Soloviov, în timpul emisiunii de la Rossya 1 în care primul a spus că Rusia poate pierde. Foto: Captură video

Acesta a părut vizibil zdruncinat de situația de pe front și a ținut un discurs dramatic. „Ar trebui să încetăm să spunem că totul este bine”, a spus el. „Este o situație în care trebuie să vorbești clar. Situația este de așa natură încât ar trebui să încetăm să spunem că totul este în regulă. Sunt multe lucruri care nu sunt bune”.

Șahnazarov a criticat minciunile răspândite în Rusia de către mașina de propagandă a Kremlinului. „Le arătăm constant ucraineni care nu mai vor să lupte și le spunem: «Uite, ei nu vor să lupte». Dar vedem că se luptă. Și luptă cu motivație și pricepere. Ei luptă așa cum trebuie”.

Lăudarea capacităților armatei ucrainene este extrem de neobișnuită în peisajul media rusesc controlat de stat. De obicei, soldații ucraineni sunt descriși ca „naziști incompetenți”, folosiți pe post de carne de tun de către Occident. Succesele ucrainene sunt atribuite exclusiv mercenarilor occidentali, conform Moscovei.

Vladimir Putin și Karen Șahnazarov, la Kremlin. Foto: TASS

Șahnazarov a continuat cu un ton și mai dramatic: „De ce ne mințim pe noi înșine? Trebuie să presupunem că putem pierde. O putem face”. Tăcerea a cuprins studioul TV. „Dacă se întâmplă în continuare așa ceva, atunci am putea pierde. Acesta nu este defetism, nu este sperietură”, a mai spus regizorul rus în vârstă de 72 de ani.

Această schimbare de ton pare să reflecte o conștientizare crescândă a prețului pe care îl plătește Rusia în acest conflict.

Urmărește-ne pe Google News