Profesorul David Guest de la Universitatea din Sydney explică faptul că metodele de creştere a plantei de cacao şi de recoltare sunt învechite şi ar avea nevoie urgentă de modernizare. El avertizează că producţia mondială de cacao ar trebui să crească cu cel puţin 25% până în 2020 pentru a asigura cererea de ciocolată din China şi din alte economi emergente, numai că acest lucru nu este posibil în condiţiile actuale.
Află care sunt cele 8 alimente care te fac fericit!

Principalele regiuni ale lumii unde se cultivă planta de cacao, Africa Occidentală, America de Sud şi Asia de sud-est, se confruntă cu numeroase probleme grave, de la vulnerabilitatea crescută faţă de schimbările climatice, până la instabilitate politică, sărăcie şi epidemii, potrivit Agerpres.

Aşa că, dacă vrem să ne bucurăm în continuare de gustul rafinat al ciocolatei, sub orice formă, experţii ne sfătuiesc să începem să ne facem provizii, pentru că în următorii ani acest produs va dispărea de pe rafturi.
(Foto: HEPTA)
Citeşte şi: Am trăit s-o auzim și p-asta! Ciocolata ajută la slăbit!

 
 

Urmărește-ne pe Google News