Imaginile arată ceea ce Vladimir Putin a descris cu cinism drept un „răspuns demn” la atacul surpriză „terorist” ucrainean: vehicule ale armatei ucrainene distruse și soldați morți, bătuți.

Rușii își țin camerele telefoanelor mobile înfricoșător de aproape de fețele ucrainenilor morți și filmează rănile lor, dintre care unele încă sângerează, smulg steagurile albastru-galben, insignele și simbolurile de identificare militară de pe cadavrele celor uciși și le prezintă cu mândrie ca trofee ale „muncii” lor.

Vehicule de luptă ucrainene distruse de ruși, după cum susține propaganda Kremlinului, și înconjurate de cadavrele soldaților ucraineni uciși. Foto: Telegram

Cadavrele soldaților ucraineni stivuite unul peste altul și care apar în multe dintre imaginile distribuite pe Telegram de propagandiștii ruși indică și o punere în scenă, dacă nu există ceva mai dur de filmat și arătat.

Ucrainenii capturați suferă și ei de mânia și ura rușilor. Peste cap li se pun pungi negre și în mai multe cazuri sunt filmați când sunt insultați și maltratați.

În același timp, activiștii ucraineni și corespondenții de presă occidentali scriu despre o cantitate fără precedent de bombe aruncate asupra orașelor și satelor din regiunea ucraineană vecină Sumi, zona de desfășurare a ofensivei din Kursk.

Cu toate acestea, campania brutală de răzbunare nu a ajutat prea mult armata Rusiei până acum. Armata ucraineană a reușit să-și extindă și mai mult sfera de influență în zona de vest a Rusiei. Observatorii au scris că încă cel puțin patru până la cinci sate au fost capturate de ucraineni de miercuri, în Kursk.

Vehicul blindat ucrainean răsturnat în regiunea Kursk. Lângă el sunt soldați ucraineni uciși. Foto: Telegram

În același timp, potrivit Ministerului rus al Apărării, doar un sat a fost recucerit de soldații Kremlinului în ultimele 24 de ore. Era situat la marginea de est a zonei operaționale ucrainene din Kursk și era aproape nepăzit.

Ce e foarte clar e că Rusia își mută din ce în ce mai mult din uriașul său aparat militar spre Kursk. Potrivit diverselor rapoarte, soldații sunt recrutați din zone îndepărtate precum Kaliningrad, Murmansk și Groznîi. Pe lângă trupele terestre, avioanele de luptă și elicopterele sunt acum din ce în ce mai folosite.

Ministerul rus al Apărării a publicat aceste fotografii și susține că în ele sunt soldați ucraineni capturați în Kursk. Foto: Profimedia Images

În același timp, încă de marți, Ministerul ucrainean al Apărării spune, în Moscow Times, care critică Kremlinul și e interzis în Rusia, că se pregătește pentru atacuri cu rachete rusești asupra parlamentului și a altor clădiri guvernamentale. „Rusia simte nevoia să dea un răspuns foarte dur, ceva gigantic, pentru a arăta lumii că este atotputernică și că ceva precum ce se întâmplă în Kursk nu rămâne nepedepsit”, a declarat sursa ucraineană pentru Moscow Times.

Urmărește-ne pe Google News