În timpul vizitei, președintele rus a salutat restabilirea ”dreptăţii istorice”, catalogând acest eveniment drept un exemplu de ”adevărată democraţie”. ”Acum patru ani, ați luat o decizie istorică. Datorită deciziei voastre, Sevastopolul și Crimeea au venit acasă – casa pe care o împărțim, casa Mamei Rusia. Prin decizia voastră, voi aţi arătat lumii întregi ceea ce este o adevărată şi nu o falsă democraţie, aţi venit la referendum, aţi luat decizia şi aţi votat pentru viitorul vostru şi al copiilor voştri”, a spus Putin în fața mulțimii adăugând că ”Mai sunt încă multe de făcut în vederea dezvoltării Crimeei şi Sevastopolului”.

De asemenea, la Sevastopol, unde a vorbit mulțimii adunate în fața scenei amenajate de organizatori, Putin a adus în discuție problemele cele mai urgente ale orașului, cum ar fi modernizarea flotei de mijloace de transport și a promis fonduri de peste 100 de miliarde de ruble pentru dezvoltarea orașului în următorii trei ani. Președintele a menționat, de asemenea, că a fost planificată construcția pe scară largă a infrastructurii sociale.

”Da, dragi prieteni, avem încă multe de făcut pentru a dezvolta atât Sevastopol cât și Crimeea în ansamblu. Acestea sunt chestiuni pe termen lung, lucrăm la ele și vom continua să lucrăm până când le vom vedea realizate, pentru că atunci când suntem împreună, suntem o mare forță capabilă să rezolve cele mai complicate provocări”, și-a încheiat Putin discursul.

După discursul de la Sevastopol, Putin a inspectat miercuri lucrările la un nou pod care asigură o legătură între Rusia şi Crimeea. Supranumit ”Podul Putin” de către unii locuitori, acesta se vrea o demonstraţie de generozitate a Moscovei faţă de o regiune mult timp abandonată pe plan economic şi totodată un simbol al alipirii la ”patria mamă”.


Citește și: Ambasadorul Rusiei la București: Bărbatul otrăvit la Londra, Sergei Skripal, era spion britanic


 

 
 

Urmărește-ne pe Google News