Vladimir Putin discută în mod uzual odată pe săptămână cu membrii permanenți ai Consiliului de Securitate, dar întâlnirea de azi are o importanță aparte, căci are loc după explozia podului Crimeei.

Acest subiect este așteptat să fie cel care domină reuniunea. Cu o zi în urmă, președintele rus a acuzat Ucraina că se află în spatele exploziei și că a comis „un act terorist”.

„Nu există nicio îndoială că acesta este un act terorist care vizează distrugerea infrastructurii civile de o importanță critică a Federației Ruse. Autorii, executanții și beneficiarii – serviciile secrete ale Ucrainei”, a afirmat Vladimir Putin, citat de Interfax.ru.

Totodată, președintele comitetului rus care investighează explozia, Alexander Bastrikin, a spus că la pregătirea atacului serviciile ucrainene au fost ajutate de cetățeni ruși.

Lung de 19 kilometri și cu o valoare simbolică, podul Crimeei are un rol-cheie în aprovizionarea forţelor ruse din sudul Ucrainei. În urma exploziei, președintele rus Vladimir Putin a ordonat Serviciului Federal de Securitate (FSB) să supravegheze podul pe care el l-a inaugurat în 2018.

Urmărește-ne pe Google News