Atacul a avut loc în noaptea de Anul Nou, la ora 0:01, ora Moscovei, iar clădirea școlii din orașul ucrainean ocupat din zona Donbass a fost complet distrusă. Zeci de militari și forțe de salvare din Donbass au curățat molozul după bombardament.

Șeful interimar al Republicii Populare Donețk (RPD), Denis Pușilin, a declarat că președintele rus Vladimir Putin a decis să premieze șase militari pentru eroismul lor în îndepărtarea molozului, în timpul bombardamentului de la Makiivka, scrie Kommersant.

Pușilin a vizitat răniții în spital și în timpul vizitei a spus că unii dintre soldații supraviețuitori s-au întors pentru a ajuta la scoaterea oamenilor de sub dărâmături. Potrivit acestuia, numărul celor care vor fi decorați ar putea crește.

„Din câte am înțeles, președintele a luat deja decizia de a premia șase persoane, despre care există informații. Dar vor mai fi mulți astfel de oameni, acum și Ministerul Apărării colectează informații, astfel încât să existe o prezentare pentru premiu”, a spus el. Un videoclip cu Pușilin a fost publicat pe Telegram de către comandantul militar Semion Pegov.

Kremlinul nu a comentat încă despre aceste decorații.

Pe 1 ianuarie, ministrul adjunct al informațiilor din RDP, Daniil Bezsonov, a declarat că în noaptea de Revelion, Ucraina a lansat un atac cu rachete HIMARS asupra clădirii școlii profesionale din Makiivka, când mobilizații stăteau la masa festivă.

A doua zi, informația a fost confirmată de Ministerul rus al Apărării. Inițial au fost raportați 63 de morți, ulterior acest număr a urcat la 89. Șeful interimar al DPR a spus că printre militarii care se aflau în clădirea școlii profesionale au fost și soldați mobilizați.

Urmărește-ne pe Google News