Ministrul a menționat că, în prezent, sunt în curs de elaborare mai multe mecanisme de evacuare a populației din Mariupol, regiunea Donețk, orașul cel mai afectat, unde miercuri, 9 aprilie, a fost bombardată o maternitate. Primul coridor ar urma să fie spre Zaporojie, prin Orikhovo și Pologi, iar al doilea – pe mare. 

„Putin este surd”, a adăugat Vereșciuk, menționând că, în prezent, „nu există instrumente eficiente pentru a influența Rusia în această problemă”.

Potrivit lui Vereșciuk, situația ar putea avea legătură cu presiunea sancțiunilor impuse Rusiei.

Demnitarul are, totuși, speranța, că „un culoar verde” pentru populația din Mariupol va fi asigurat după întâlnirea miniștrilor de externe ai Ucrainei și ai Federației Ruse, de joi, 10 martie.

Oraș cu 445.000 de locuitori, Mariupol, din regiunea Donețk, port la Marea Azov, e sub asediu o săptămână. Locuitorii nu au curent, apă și gaz. Comunicațiile sunt întrerupte și încercările de a livra alimente și medicamente au eșuat. Iar evacuări nu se pot face, pentru că armata rusă nu încetează focul.

Printre victimele atacurilor sunt și copii. Zilele trecute, o fetiță de 6 ani din Mariupol a murit de sete sub dărâmăturile casei bombardate.

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina

Foto: Instagram Irina Vereșciuk

Urmărește-ne pe Google News