Prima întâlnire dintre cei doi a avut loc cu ocazia summitului G20 de la Hamburg. Într-o conversație cu Donald Trump, liderul de la Kremlin a caracterizat Ucraina drept o „țară coruptă, fictivă” și a subliniat că Rusia are „tot dreptul să o influențeze”.

Potrivit NYT, Trump i-a răspus lui Putin că administrația sa ia în considerare trimiterea de arme în Ucraina și l-a întrebat pe președintele Rusiei ce părere are. Putin a răspuns că furnizarea de arme armatei ucrainene ar fi o „greșeală”.

„Indiferent câte arme le vor da Statele Unite Ucrainei, ei vor cere mai multe”, a adăugat Vladimir Putin.


https://twitter.com/nexta_tv/status/1842562140646887915?ref_src=twsrc%5Etfw 

După această conversație, secretarul de stat american de la momentul respectiv, Rex Tillerson, a avertizat administrația Trump că „va trebui să depună multă muncă pentru a schimba părerea președintelui despre Ucraina”.

În același timp, potrivit oficialilor americani, încercarea lui Putin de a slăbi sprijinul SUA pentru Ucraina a condus „la rezultatul opus”.

Video: Întâlnirea din iulie 2017, dintre Vladimir Putin și Donald Trump, de la Hamburg, în cadrul căreia a avut loc discuția relatată de The New Yok Times.

Urmărește-ne pe Google News