Netanyahu i-a promis lui Putin că va transfera Rusiei lăcașul de cult, care aparţine Bisericii Ortodoxe Ruse de la Ierusalim, în schimbul eliberării, în 2020, a cetăţeanului israelian Naama Isachar, încarcerat în Rusia după o condamnare pentru deţinere de canabis.
Fostul prim-ministru israelian a considerat la acea vreme că disputa asupra proprietăţii bisericii nu poate fi soluţionată în justiţie, fiind vorba despre un „loc sfânt”, astfel că a dispus înregistrarea guvernului rus ca proprietar al Bisericii Aleksandr Nevski.
Noul guvern al lui Naftali Bennett a trimis cazul la Tribunalul Suprem, care a suspendat decizia de a recunoaște dreptul de proprietate al Moscovei, fiind constituit un comitet care urmează să stabilească cui aparține lăcașul.
Biserica Aleksandr Nevski aparține, de facto, Rusiei, încă din anul 1890, când Imperiul Otoman a fost recunoscut apartenenţa ei la „Regatul rus”.
În 2017 Moscova a cerut pentru prima dată în faţa justiţiei israeliene ca în baza acestei afirmaţii să i se recunoască dreptul de proprietate, deşi regatul rus nu mai există în prezent.