Adresându-se armatei ucrainene într-o declarație televizată, Putin a cerut armatei din Ucraina „să preia puterea în propriile mâini”.

„Mi se pare că va fi mai uşor să negociem între mine şi voi”, a mai transmis Putin armatei ucrainene, precizând că nu luptă cu unităţi ale armatei ci cu formaţiuni naţionaliste care se comportă „ca nişte terorişti” utilizând civili „ca scuturi umane”.

Putin a repetat afirmația potrivit căreia conducerea ucraineană a fost implicată în „genocid” în regiunea Donbas din estul Ucrainei.

„Fac încă o dată apel la personalul militar şi la forţele armate ale Ucrainei: nu le permiteţi neonaziştilor (…) să vă folosească copiii, soţiile şi bătrânii ca scuturi umane”, a spus Putin la o reuniune a Consiliului rus de securitate transmisă la televiziune.

Putin a folosit tema „denazificării” Ucrainei pentru a justifica invadarea acestei țări. Președintele rus a mai spus că așa-zișii neo-naziști „au montat armament greu, inclusiv sisteme multiple de lansare de rachete” în orașe, inclusiv Kiev și Harkov.

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina, declanșat de Rusia

Urmărește-ne pe Google News