Potrivit guvernului de la Kiev, cel puțin 19.500 de copii au fost răpiți de la începutul invaziei și mai puțin de 400 s-au întors până acum. Unii dintre ei au apărut pe site-urile de adopți rusești.

„Cel mai puternic bărbat din țara ta, Vladimir Putin, se ascunde în spatele adolescenților și adolescentelor pe care i-a răpit. Dar nu poți păcăli lumea”, a afirmat Baerbock.

În martie 2023, Curtea Penală Internațională a emis mandate de arestare împotriva lui Vladimir Putin (71 de ani) și a comisarului rus pentru drepturile copilului Maria Lvova-Belova (39 de ani) pentru presupuse „deportări forțate a copiilor ucraineni în Rusia”.

„Rusia comite aceste crime de 923 de zile, copiii au fost răpiți și torturați de 923 de zile. Nu ne vom odihni până când copiii nu se vor întoarce cu familiile lor”, a mai declarat ministra germană de externe, care l-a acuzat pe Nebensia că a părăsit reuniunea de fiecare dată când nu-i convine ceva.

În discursul său în fața Consiliului de Securitate al ONU, Baerbock a subliniat punctele-cheie pentru posibile negocieri de pace

Pacea înseamnă că existența Ucrainei ca țară liberă și independentă este garantată. Înseamnă garanții de securitate.

Urmărește-ne pe Google News