„Întreaga noastră viaţă se învârteşte acum în jurul operaţiunii militare speciale, care într-un fel sau altul ne afectează întreaga viaţă, afectează viaţa pe continent. Şi, de aceea, bineînţeles, ar trebui să ne aşteptăm ca preşedintele să-i acorde o mare atenţie”, a afirmat Peskov, în cadrul emisiunii „Moscova. Kremlin. Putin” de la postul public de televiziune Rossia-1.
„Toată lumea aşteaptă mesajul în speranţa de a auzi o evaluare a ceea ce se întâmplă, o evaluare a operaţiunii militare speciale, o evaluare a situaţiei internaţionale şi viziunea preşedintelui asupra modului în care facem faţă şi cum vom merge mai departe. Cred că acesta este principalul lucru pe care îl aşteaptă toată lumea şi principalul lucru pe care se va concentra preşedintele într-un fel sau altul”, a mai declarat purtătorul de cuvânt, răspunzând la întrebările jurnalistului Pavel Zarubin, potrivit agenției ruse de stat TASS.
Jurnaliștii din țările „neprietenoase” nu au primit acreditare
Putin va rosti marți, 21 februarie, la ora 09.00 GMT, primul său discurs în faţa Adunării Federale din ultimii aproape doi ani, cu trei zile înainte de împlinirea unui an de când a lansat, pe 24 februarie 2022, războiul din Ucraina – pe care îl numeşte „operaţiune militară specială” – cu scopul declarat de a „elibera populaţia din Donbas de genocid” şi a „denazifica” ţara vecină.
Discursul preşedintelui rus, care va fi difuzat pe toate posturile publice de televiziune din ţară, va coincide cu data de acum un an când Putin a recunoscut independenţa regiunilor Doneţk şi Luhansk din Ucraina, ceea ce a fost un preludiu pentru începerea războiului.
În septembrie anul trecut, Putin a anexat ilegal aceste două provincii din estul Ucrainei, împreună cu provinciile din sud Zaporojie şi Herson, deşi nu controlează în întregime niciunul dintre cele patru teritorii.
Kremlinul nu a permis presei străine din ţări considerate „neprietenoase” să fie acreditate la evenimentul de marţi, care va avea loc la Gostinâi Dvor, un prestigios şi spaţios centru expoziţional din centrul Moscovei, situat la o sută de metri de Kremlin, notează agenția spaniolă de presă EFE.
Foto: EPA
Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina
La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!