Putin, care a prezentat războiul Rusiei din Ucraina ca parte a unui efort istoric de a contracara ceea ce el consideră a fi influența occidentală excesivă asupra afacerilor globale, a făcut aceste declarații în timpul unei vizite la Tula, un centru de producție de arme.

„Cea mai importantă sarcină cheie a complexului nostru militar-industrial este de a furniza unităților noastre și forțelor de pe front tot ceea ce au nevoie: arme, echipamente, muniții și uniforme în cantitățile necesare și de calitatea potrivită în cele mai scurte termene posibile”, a declarat Putin.

„De asemenea, este important să perfecționăm și să îmbunătățim semnificativ caracteristicile tehnice ale armelor și echipamentelor pentru luptătorii noștri pe baza experienței de luptă pe care am dobândit-o”, a mai spus liderul de la Kremlin.

Putin a declarat săptămâna aceasta că armata rusă trebuie să învețe din problemele cu care s-a confruntat în Ucraina și să le remedieze, promițând să-i ofere tot ce are nevoie pentru a continua conflictul care se apropie de finalul celei de-a zecea luni.

De când zeci de mii de soldați ruși au pătruns în Ucraina, pe data de 24 februarie, în ceea ce Putin a numit „o operațiune militară specială”, Moscova a cedat aproximativ jumătate din teritoriul pe care l-a cucerit inițial.

Rusia a pierdut sau a abandonat cantități semnificative de echipamente militare și, potrivit oficialilor americani, a înregistrat zeci de mii de pierderi de vieți omenești.

Putin a recunoscut că desfășurarea campaniei de mobilizare pentru înrolarea a aproximativ 300.000 de soldați nu a decurs conform planului și a ordonat remedierea urgentă a problemelor, care au inclus uneori lipsa echipamentelor de bază și a instruirii.

Cu toate acestea, Rusia controlează în continuare o parte semnificativă din Ucraina, iar Putin a declarat că Moscova va învinge în ciuda rezistenței acerbe a ucrainenilor și a faptului că Kievul a primit miliarde de dolari în arme occidentale, împreună cu informații militare și alte ajutoare.

El a declarat săptămâna aceasta că statul rus va asigura satisfacerea nevoilor armatei, fără „restricții de finanțare”, dar a spus că nu este nevoie ca economia să fie „militarizată”.

Vineri, Putin le-a mai spus șefilor din industria de apărare că dorește să audă propunerile acestora cu privire la modul de rezolvare a altor probleme – pe care nu le-a numit – și că dorește ca specialiștii din industria de apărare să lucreze direct cu forțele din prima linie pentru a perfecționa în mod regulat armele și echipamentele.

Afirmațiile președintelui rus vin în contextul în care industria de apărare a țării se află sub presiune pentru a obține rezultate vizibile.

Un lider sindical din regiunea Urali a declarat săptămâna trecută agenției de știri TASS că societățile din această regiune implicate în comenzile din domeniul apărării au trecut la săptămâna de lucru de șase zile, iar muncitorii lucrează în schimburi de până la 12 ore.

Ministrul apărării, Serghei Șoigu, a vizitat vineri fabrica de arme Kalașnikov din Ijevsk și i-a spus directorului acesteia că statul va „crește semnificativ” anul viitor comenzile date, potrivit canalului de știri militare Zvezda.

Foto: EPA

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina

 
 

Urmărește-ne pe Google News