Declarațiile lui Putin au fost făcute la deschiderea exercițiilor maritime „Ocean-2024”, prin intermediul videoconferinței.

Potrivit lui Putin, marina joacă un rol-cheie în protejarea intereselor naționale ale Rusiei. Președintele rus a mai spus că Statele Unite își sporesc prezența militară în apropierea frontierelor Rusiei.

Putin a menționat că marinarii ruși „au vegheat întotdeauna cu curaj la securitatea” țării.

„Astăzi, în timpul unei operațiuni militare speciale, ei luptă cu abnegație în cele mai fierbinți locuri de pe linia de contact de luptă”, a declarat Vladimir Putin, citat de TASS.

În discursul său, Putin a anunțat, de asemenea, planurile Statelor Unite și ale aliaților lor de a desfășura rachete cu rază medie și mai scurtă în „zone avansate”.

Printre zonele de desfășurare, președintele rus a evidențiat teritoriile insulelor din vestul Oceanului Pacific și țările din regiunea Asia-Pacific.

„Prin acțiuni agresive, SUA încearcă să obțină un avantaj militar tangibil, rupând astfel arhitectura de securitate și echilibrul de putere existente în regiunea Asia-Pacific”, a spus Putin.

Liderul rus a concluzionat că, în acest fel, SUA „provoacă o cursă a înarmărilor”, „fără a ține cont de securitatea aliaților săi europeni și asiatici, creând premisele pentru o situație de criză periculoasă în Europa și în regiunea Asia-Pacific”.

Urmărește-ne pe Google News