„La invitaţia preşedintelui Xi Jinping, preşedintele rus Vladimir Putin va efectua o vizită de stat în China în 16-17 mai”, a anunțat Kremlinul.

Potrivit Kremlinului, Putin și Xi „vor discuta în detaliu întreaga gamă de probleme ale parteneriatului cuprinzător și ale cooperării strategice, vor identifica domeniile-cheie pentru dezvoltarea în continuare a cooperării practice ruso-chineze și vor face schimb de opinii în detaliu asupra celor mai presante probleme internaționale și regionale”.

Aceasta va fi a doua vizită a lui Putin în China, în ceva mai mult de şase luni, și a patra întrevedere faţă în faţă între cei doi preşedinţi, de la începutul războiului în Ucraina, în februarie 2022, notează AFP, citată de Agerpres.

Cu câteva zile înainte de lansarea invaziei, Moscova şi Beijingul afirmaseră că prietenia lor este „fără limite” şi de atunci relaţiile lor diplomatice şi comerciale s-au întărit considerabil.

Rusia a găsit în China un partener economic crucial în faţa avalanşei de sancţiuni occidentale decise ca reacţie la ofensiva sa militară împotriva Ucrainei.

La rândul său, China beneficiază de importante reduceri la preţul la gaz şi petrol din partea ţării vecine. China se declară neutră şi nu a condamnat niciodată invazia rusă în Ucraina.

Urmărește-ne pe Google News