După ce a impus legea marțială în cele patru regiuni parțial ocupate din Ucraina, pe care le-a declarat parte a Rusiei, Vladimir Putin a înființat un nou consiliu, ce are în atenție nevoile armatei, dar și îmbunătățirea sprijinului pentru invazia din Ucraina.

În fața acestui consiliu, Vladimir Putin a vorbit despre producerea de mai multe echipamente pentru forțele ruse, dar și despre un sprijin medical și logistic mai bun. Președintele rus nu a precizat exact cum va funcționa acest lucru.

„Am discutat de mai multe ori cu mulți dintre voi despre problemele legate de necesitatea de a actualiza toate lucrările pentru a îmbunătăți procedurile administrative”, a afirmat Putin în cadrul Consiliului, format din membri ai guvernului și lideri regionali, declarațiile fiind televizate.

Soldații ruși se plângeau pe rețelele de socializare că sunt extrem de slab echipați, încă dinainte ca Putin să decreteze „mobilizarea parțială” a sute de mii de oameni pentru războiul din Ucraina. Mulți au fost nevoiți să își cumpere propriile veste antiglonț, scrie Reuters.

Președintele noului consiliu, prim-ministrul Mihail Mișușin, i-a spus lui Putin: „Trebuie să intensificăm activitatea pentru a crește producția de echipamente de protecție individuală”.

„Este necesar să includem toate capacitățile industriei ușoare, inclusiv întreprinderile mici, pentru producția de echipamente militare. (…) Trebuie să ne asigurăm că apărătorii noștri nu duc lipsă de echipament”, a adăugat premierul rus.

Afirmațiile liderului de la Kremlin și ale unora dintre membrii consiliului echivalează cu o recunoaștere tacită a faptului că Rusia nu era pe deplin pregătită pentru rezistența pe care a întâmpinat-o în Ucraina, subliniază sursa citată.

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina

Urmărește-ne pe Google News