În mod normal, fiecare pasager poate selecta individual un film sau un program de vizionat în timpul călătoriei, dar, de această dată, o problemă tehnică a împiedicat această funcționalitate.

Neputând remedia defecțiunea înainte de decolare, echipajul a luat decizia de a rula un singur film pe toate ecranele avionului.

Filmul a fost „Daddio” (2023), o dramă cu Dakota Johnson și Sean Penn în rolurile principale. Intriga urmărește o tânără care se întoarce în apartamentul ei din Manhattan după o călătorie, iar în timpul drumului de la aeroport ea vorbește cu șoferul de taxi care o preia despre subiecte intime, precum o aventură cu un bărbat căsătorit.

Filmul a fost evaluat la ratingul R din cauza conținutului său explicit, inclusiv a scenelor de nuditate și a limbajului nepotrivit.

Decizia de a prezenta acest film pe întregul zbor a provocat supărare în rândul pasagerilor, deoarece mulți dintre ei călătoreau cu minori.

Neputând selecta sau schimba filmul, au fost forțați să vizioneze un onținut care, potrivit unui pasager, era „imposibil de oprit sau întrerupt”.

„Incidentul a durat aproximativ 40 de minute, a fost jenant. Scene nud și limbaj sexual explicit. Apoi echipajul a reușit un film potrivit pentru o familie cu copii”, a declarat alt pasager.

„Care a fost logica din spatele selectării unui film cu conținut pentru adulți pentru a fi prezentat tuturor pasagerilor fără notificare prealabilă sau alegere?”, a insistat altcineva.

Compania și-a prezentat scuze

După zbor și răspândirea incidentului pe rețelele de socializare, Qantas a emis o declarație oficială în care a recunoscut eroarea și și-a prezentat scuzele pasagerilor afectați.

Un purtător de cuvânt al companiei aeriene a declarat că „filmul nu a fost potrivit pentru a fi afișat pe tot parcursul zborului”,

Compania aeriană a mai clarificat că protocolul său standard, în rarele cazuri în care sistemul individual de divertisment nu funcționează corect, este să schimbe proiecția într-un film de familie pentru a se asigura că toți pasagerii, indiferent de vârstă, se pot bucura de conținut adecvat în timpul zborului.

În plus, a indicat că se efectuează o analiză internă pentru a determina modul în care a fost selectat filmul „Daddio”, „cu scopul de a-și îmbunătăți procesele și de a preveni proiectarea conținutului care nu este potrivit pentru toate vârstele”.

Urmărește-ne pe Google News