„Astăzi (n.r. – sâmbătă) a avut loc prima și de succes utilizare în luptă a noii noastre arme, o clasă complet nouă, racheta-dronă ucraineană Palianița. Inamicul a fost lovit”, a declarat Volodimir Zelenski.

„Aceasta este noua noastră metodă de a riposta împotriva agresorului. Mulțumesc tuturor dezvoltatorilor, producătorilor și soldaților noștri”, a completat Volodimir Zelenski.

Potrivit presei de la Kiev, pe 24 august, la primele ore ale dimineții, armata ucraineană a tras „cu succes” asupra unui depozit de muniție situat în apropierea localității Ostrogozk din regiunea rusă Voronej.

Foto: X

„Racheta-dronă Palianița a fost utilizată cu succes, lovind instalația militară inamică în teritoriul temporar ocupat”, a declarat un oficial militar ucrainean sub protecția anonimatului.

Guvernatorul regiunii Voronej, Aleksandr Gusev, a anunțat, sâmbătă, respingerea unui atac cu drone efectuat de ucraineni.

„Forțele de apărare aeriană și echipamentele de război electronic din regiunea Voronej au distrus mai multe UAV-uri”, a susținut Aleksandr Gusev.

Cu toate acestea, el a recunoscut izbucnirea unui incendiu „în urma căderii unor fragmente” de drone, dar nu a precizat obiectivul afectat de incendiu.

Canalul de Telegram Astra relatează despre un incendiu la depozitul de muniții Ostrogojsk, din regiunea Voronej.

FOTO: Hepta

Urmărește-ne pe Google News