Astfel, începând din această seară, credincioşii care vor dori să se închine la moaştele Sfintei pot veni oricând la baldachinul care a fost aşezat în interiorul lăcașului de cult.

Ultima zi de pelerinaj la racla Sfintei Parascheva. FOTO: Facebook/Doxologia

Peste 300.000 de pelerini s-au închinat în cele opt zile de pelerinaj la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, a relatat news.ro.

Afluxul de pelerini a continuat să fie ridicat și marți, 15 octombrie, pe străzile din jurul catedralei ieşene aşteptând la rând pentru a se închina la sfintele moaşte aproximativ 50.000 de oameni.

Ultima zi de pelerinaj la racla Sfintei Parascheva. FOTO: Facebook/Doxologia

Rândul se întindea pe o lungime de câţiva kilometri, iar timpul de aşteptare era de peste 12 ore.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 10

„Racla va fi introdusă în Catedrala Mitropolitană în momentul în care numărul de pelerini va scădea. Posibil să se întâmple la noapte sau mâine dimineaţă“, a declarat preotul Lucian Apopei, director de comunicare în cadrul Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Peste 40.000 de persoane au participat la Iași vineri seară, 11 octombrie, de la ora 19.00, la procesiunea Calea Sfinților, când moaștele Sfintei Parascheva și ale Sfântului Pantelimon au fost purtate de un sobor de sute de preoți, măicuțe și călugări pe străzile din centrul orașului. Este un record de participare la această ceremonie.

Urmărește-ne pe Google News