Regia de Termoficare menţionează că astăzi declanşează procedura de efectuare a probelor la cald a instalaţiilor în toate sectoarele Municipiului Bucureşti. Asociatiile de locatari sunt rugate să anunţe cetăţenii de începutul probelor la cald.

În acest context, primarul general, Gabriela Firea, a criticat faptul că ELCEN, societatea care livrează agentul termic către RADET sabotează regia Primăriei libvrând apa caldă la temperaturi prea mari, care sparg ţevile.

„141 de blocuri din sectorul 4 şi Spitalul Marie Curie, respectiv 12 puncte termice, au rămas în noaptea de miercuri spre joi fără apă caldă, din cauza unei avarii a sistemul de termoficare. Cauza spargerii conductelor este, de fapt, livrarea de agent termic de către ELCEN la CET Progresul la o temperatură de 93 grade, deşi comanda RADET a fost ca agentul termic să aibă 75 de grade. Această solicitare a fost motivata de starea extrem de precară a reţelei de termoficare, veche de aproximativ 40 de ani, lucru binecunoscut de ELCEN. Oameni nevinovaţi au avut de suferit, iar acest tip de acţiuni neprofesioniste sau de rea-credinţă trebuie să înceteze!”, a declarat Gabriela Firea.

RADET a intrat în insolvență

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis, miercuri, intrarea în insolvență a RADET. Regia are datorii de 3,6 miliarde de lei către ELCEN, iar reprezentanții Regiei au declarat că insolvenţa este singura soluție pentru a ieşi din impas.

Rominsolv SPRL a fost desemnat administrator judiciar provizoriu.

RADET este, astfel, protejată în fața creditorilor săi pentru o perioadă de un an. Această perioadă se poate prelungi cu încă un an dacă administratorul judiciar va considera că acest lucru este necesar.

Gabriela Firea, primarul Capitalei, a spus că insolvența Regiei era o măsură ce trebuia luată de mult. Ea le-a dat asigurări angajaților Regiei că nu vor fi disponibilizați și bucureștenilor că nu vor rămâne fără apă caldă.

Urmărește-ne pe Google News