„Stimate client, ne cerem scuze pentru disconfortul provocat de avariile survenite în perioadfa sezonului rece. Principala cauză este reprezentată de starea precară a conductelor. Din cauza lipsei constante a investițiilor, rețelele funcționează de peste 50 de ani fără a fi înlocuite, ceea ce înseamnă că au depășit de două ori durata normală de viață.

Am compensat disfuncționalitățile prin mobilizarea întregului personal, care a muncit în regim continuu pentru a diminua cât mai mult posibil perioada de sistare a furnizării apei calde și a încălzirii, și implicit, consecințele întreruperilor”, este începutul scrisorii transmise de RADET.

În continuare, regia dă asigurări că rețeaua veche de conducte va beneficia de reparații de modernizare, lucrările începând chiar din această primăvară.

Într-un răspuns al instituției oferit la solicitarea reporterului Libertatea, RADET explică faptul că a considerat necesar sa le ceară scuze locuitorilor Capitalei pentru disconfort, după perioada iernii, în timpul căreia au avut loc numeroase avarii la retele din cauza vechimii conductelor.

 

„În aceeași măsură am dorit să asigurăm clienții RADET că, după o perioadă îndelungată, este pentru prima data când s-au luat măsuri pentru reabilitarea sistemului de termoficare, astfel încât în sezonul de iarnă următor să nu ne mai confruntăm cu aceleași probleme.

Totodată, în contextul informațiilor apărute în spațiul public privind posibilul faliment al RADET, precum și al întrebărilor clienților noștri, a fost normal să aducem clarificări cu privire la aceste aspecte”, se arată în informarea transmisă.

În continuare RADET precizează că au fost distribuite 25.000 de exemplare, pentru toți clienții, atât cei casnici, respectiv asociații de proprietari – la nivel de scări de bloc și imobile, cât și cei economici, precum și instituții.

Reprezentanții furnizorului de apă caldă și căldură promit că indiferent dacă RADET va intra sau nu în faliment, bucureștenii nu vor avea de suferit.

Decizia în cazul falimentului regiei a tot fost amânată. O nouă ședință a Tribunalului București ar putea avea loc luna aceasta. Atunci, judecătorul sindic ar putea anunța soarta RADET-ului.

Indiferent dacă regia va intra sau nu în faliment, activitatea ei va fi preluată de două companii municipale înființate în urma dizolvării altei companii. Este vorba despre Compania Municipală Termoenergetica București SA și Compania Municipală Energetica Servicii București SA. Prima va produce și distribui energie termică, în timp ce a doua se va ocupa de restul: lucrări de reabilitare a rețelei, modernizarea centralelor etc.

„Sub nicio formă bucureștenii nu vor rămâne fără apă caldă și căldură dacă se declară falimentul. Mesajul este clar: unitatea administrativ teritorială are obligativitatea, conform legii utilităților publice, de a asigura furnizarea agentului termic. Și în cazul în care s-ar fi luat o hotărâre extremă, de a sista această furnizare, ar fi fost peste trei ani de zile, nu de mâine”, a explicat Alexandru Burghiu, administratorul special al RADET.

Astfel, fie ca se declară falimentul Regiei, fie că nu, de prducerea și furnizarea energiei termice se va ocupa Compania Municipală Termoenergetica, iar de reparații, Energetica Servicii. La cele două societăți ale primăriei vor fi mutați și cei aproximativ 3.000 de angajați ai RADET.

 

CITEȘTE ȘI:

Prin țevile ruginite ale RADET se scurg 200.000 € zilnic! Avem documentul care arată colapsul Regiei! Cum acoperă bucureștenii pierderile de 8.239 de euro pe oră

Planul de reorganizare a RADET, aprobat în Adunarea Creditorilor. Activitatea regiei va fi preluată de companiile municipale

Urmărește-ne pe Google News