Interviul a fost transmis în cadrul emisiunii Outlook, pe BBC World Service. Ca instituție, BBC World Service este cea mai mare rețea media a lumii, cu emisiuni TV-radio-online în 40 de limbi și o audiență săptămânală de 279 de milioane de oameni.
Potrivit datelor postului, un sfert din publicul BBC World Service, care se întinde din Africa în Australia și din Americi în Europa, este în vârstă de 15-24 de ani.
Emisiune de radio de autor, Outlook găzduiește, de luni până joi, imediat după știrile de la prânz, aproape o oră de discuție. Invitații sunt oameni din toată lumea ale căror povești au atras atenția realizatorilor BBC. Outlook este prezentată de Emily Webb, o cunoscută jurnalistă a postului public.
Emisiunea despre România va rămâne în arhiva BBC Outlook și poate fi urmărită aici.
„Au fost momente în care, ascultând povestea lui Tedy, am aflat lucruri tulburătoare, pe care nu le știam după atâția ani de la evenimente”, a spus Cătălin Tolontan. „Așa cum am văzut-o eu, e o discuție despre democrația imperfectă și vitală”, a adăugat ziaristul Libertății.
Discuția de la BBC a venit pe fondul dezbaterii publice stârnite de filmul documentar „Colectiv” și pe seama evoluțiilor recente din România.
Regizat de Alexander Nanau, documentarul va marca în două săptămâni încă o premieră pentru un film românesc: prezența în finala premiului Parlamentului European.
Într-o ceremonie ce se va desfășura pe 9 iunie la Strasbourg, în plenul Parlamentului European, se va decerna premiul LUX Award, pentru cel mai bun film european al anului 2020. Cele trei pelicule candidate sunt „Another Round” (Danemarca), „Colectiv” (România) și „Corpus Christi” (Polonia).
Pentru premiul LUX, voturile cetățenilor europeni s-au încheiat, urmează voturile europarlamentarilor, fiecare categorie având o pondere de 50% în punctajul final.
Festivitatea de la Strasbourg va fi, la rându-i, prefațată de o dezbatere în Parlamentul European.
Emisiunea BBC World Service despre România aici.
Rezultate Alegeri SUA – cine va fi noul președinte al Americii!
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro