Fostul preşedinte Ion Iliescu afirmă că Radu Câmpeanu a fost un om dedicat ideii de servire a interesului public, continuator al valorilor liberalismului românesc interbelic şi că a găsit în fostul lider PNL un partener pentru reconstrucţia instituţională a României şi pentru construirea unui climat politic normal.

„Am aflat cu profundă tristeţe vestea morţii lui Radu Câmpeanu, fostul preşedinte al Partidului Naţional Liberal, om politic ce a marcat anii de început ai revenirii României la democraţie. A fost un om dedicat ideii de servire a interesului public, un continuator al valorilor şi proiectelor liberalismului românesc interbelic. Am găsit în Radu Câmpeanu un partener pentru reconstrucţia instituţională a României, pentru construirea unui climat politic normal, pentru revenirea României în concertul european, unde ne este locul”, scrie Ion Iliescu pe blogul său.

Radu Câmpeanu a fost primul președinte al PNL după Decembrie 1989. Totodată, Radu Câmpeanu a candidat la primele alegeri prezidențiale, de după căderea comunismului, fiind învins la vot de Ion Iliescu.

Citește și: Radu Câmpeanu a murit. Mesajul președintelui Klaus Iohannis

Urmărește-ne pe Google News