Psihoza care a cuprins întregul mapamond din cauza gripei porcine – molima care, în chip misterios, a izbucnit de la bietele grohăitoare – l-a băgat atât de tare în sperieţi pe Radu Ille, încât acesta a refuzat să cânte aici, în Spania, în faţa câtorva mii de români stabiliţi la Castellon şi a prichindeilor lor. “Am copil, mi-e frică să nu mor!”, le-a spus interpretul de muzică populară organizatorilor PD-L care îl tocmiseră pe câteva mii de euro să cânte într-un spectacol dedicat Zilei Internaţionale a Copilului.

Speriat de moarte, artistul care a răsărit din întunericul abatajelor, dintre vagonete, şi s-a instalat în lumina rampei cu creştetul acoperit de celebrul său clop maramureşean nu s-a uitat la 3.500 de euro, atât cât ar fi trebuit să primească pentru a se “produce” vreo jumătate de oră în faţa copiilor români care trăiesc în provincia valenciană, şi a refuzat să urce pe scenă. Nici impresarul său, pus în situaţia delicată de a da peste cap un spectacol pregătit de pedelişti pentru micuţi, nici rugăminţile organizatorilor care deja făcuseră afişe de promovare a concertului, nici o posibilă renegociere a onorariului stabilit, nimic din toate acestea nu l-au mai putut convinge pe cântăreţul- miner să se răzgândească şi să le cânte românilor plecaţi în pribegie.

Nimeni nu l-a putut convinge să cânte

Ştirile despre gripa rebelă care tot ucide prin toată lumea l-au îngrozit atât de tare pe artist şi l-au făcut să se mulţumească cu cât are acum în conturi. Dornic de viaţă, Ille s-a ţinut tare şi a refuzat, prin urmare, cei 3.500 de euro. “Nu-mi trebuie nimic. Ştiu că gripa a făcut victime de curând şi în Spania şi nu mai am curaj să mă duc acolo. Am copil, mi-e frică să nu mă îmbolnăvesc şi să mor!, a punctat Radu Ille la ultimele tentative eşuate ale oamenilor politici din partidul lui Băse care au încercat să-l aducă pe malul Mediteranei, să le cânte copiilor români.

Încă un deces la New York

O femeie de aproximativ 50 de ani infectată cu virusul gripei porcine a murit, recent, la New York, SUA, fiind cea de-a doua victimă a virusului A(H1N1) în acest oraş şi cea de-a zecea din ţară. La nivel mondial, numărul îmbolnăvirilor continuă să crească, ajungând ieri, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, la peste 12.000, din care au rezultat 96 de morţi. Între timp, Rusia şi Cehia s-au adăugat listei de 40 de state afectate de virusul A(H1N1). Autorităţile ruse au confirmat ieri faptul că un cetăţean care a călătorit recent în SUA e bolnav de gripă porcină, iar cehii au semnalat primul caz la un bărbat întors tot din America.

Urmărește-ne pe Google News