Mazăre a declarat că îl cunoaşte pe Neagu şi a menţionat că Primăria Constanţa l-a sprijinit pe antrenor în achiziţionarea unui bob, pe care a fost inscripţionat numele staţiunii Mamaia.

„Îl cunosc, l-am văzut cu două dintre sportive de două ori cred, eram şi cu actuala mea soţie, la perioada respectivă iubita oficială. Ştiu că era antrenorul echipei de bob. La un moment dat de la Primărie l-am ajutat, avea inscripţionat pe bob Mamaia. Asta e tot ce ştiu”, a declarat Radu Mazăre.

Întrebat dacă a sponsorizat lotul naţional de bob feminin, fostul primar al Constanţei a răspuns: „Da, asta vă spun. Nu eu, primăria. Da, l-a ajutat să îşi cumpere un bob. Eu nu mai sunt primar din 2015. Dacă participa la competiţii internaţionale şi avea şi rezultate şi scria Mamaia, nu e curios”.   

Fostul edil din Constanța, care a fost eliberat din închisoare condiționat în luna mai, a respins însă acuzaţiile potrivit cărora antrenorul i-a facilitat întâlniri cu tinerele, precizând că acestea nu erau pe gustul său. „Nu erau genul meu. Erau sportive”, a spus Mazăre.

Paul Neagu, 70 de ani, antrenor al lotului naţional de bob şi sanie, este cercetat de procurorii DIICOT, fiind acuzat că a obligat mai multe sportive să se prostitueze. El este acuzat că le-a determinat pe tinere să se culce cu mai mulți bărbaţi în schimbul unor sume de bani, motivând că sumele astfel obţinute reprezintă sponsorizări pentru echipă. Potrivit DIICOT, faptele s-au petrecut în perioada 2013-2019.

Urmărește-ne pe Google News