1. În primul rând, când mergeţi să vedeţi apartamentul, uitaţi-vă pe listele de la întreţinere. Aşa veţi vedea dacă cel de la care vreţi să cumpăraţi casa are sau nu restanţe.
2. Intraţi în vorbă cu vecinii ca să aflaţi ce probleme sunt la bloc. Dacă sunt multe restanţe sau există mulţi rău-platnici, gândiţi-vă de două ori înainte de a semna contractul de vânzare-cumpărare, ca să nu existe riscul să rămâneţi fără utilităţi.
3. Dacă veţi achiziţiona un apartament într-un bloc vechi, uitaţi- vă cu atenţie la felul cum arată scara şi mai ales palierul unde e situată locuinţa. Dacă e mizerie şi debandadă, e clar că vecinii nu sunt ordonaţi şi nu le place curăţenia.
4. Dacă apartamentul e situat într-un bloc nou, verificaţi cu atenţie structura acestuia. Mergeţi la subsol să vedeţi dacă e totul în regulă, uitaţi- vă bine la grinzi şi la pereţii de rezistenţă, să nu fie avariaţi. Cereţi preşedintelui asociaţiei cartea tehnică a construcţiei.
5. Atenţie la locuinţele din blocurile noi. Teoretic, aici trebuie să achitaţi mai puţin la întreţinere decât într-unul vechi. E normal să plătiţi proporţional cu suprafaţa pe care o ocupaţi. Cheltuielile comune, lift, salariile preşedintelui şi administratorului, se împart între locatari şi cel care deţine restul apartamentelor. Aceste detalii vi se pot trece în contract. Dacă cineva vă impută sume la întreţinere, vă fură.

Rezultate Exit poll alegeri prezidențiale 2024 – turul I – cine intră în turul 2. Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale potrivit BEC!
 

Urmărește-ne pe Google News