Radu Țincu este de părere că în ultima faza a campaniei este nevoie de cel puțin 50.000 de vaccinări pe zi.
“ Mă îngrijorează cum va decurge campania de vaccinare în momentul în care va fi imunizată populația generală. Dacă vreți, această etapă întâi în care personalul medical este vaccinat și etapa a doua cu persoanele din grupele vulnerabile reprezintă măsuri tactice, dar ceea ce ne interesează pe toți este să oprim pandemia. Aceasta va fi oprită doar când vom imuniza toată populația”, a declarat Radu Țincu.
“Avem nevoie de 10 milioane de oameni vaccinați în România pentru a asigura acea imunitate de turmă. Avem o capacitate de 930 de centre, așa cum premierul a declarat. Asta înseamnă că avem nevoie de 50.000 de vaccinări pe zi. Va trebui să facem tot ce putem pentru a ajunge la 50.000 de vaccinări pe zi”
Radu Țicu, medic Spitalul Floreasca:
Medicul de la Spitalul Floreasca spune că perioada în care a debutat campania de vaccinare nu a fost una prielnică, fiind vorba despre vacanța între Crăciun și Anul Nou.
“Cred că perioada în care a debutat această campanie nu a fost prielnică. A început între Crăciun și Revelion, o perioadă de sărbători în care oamenii cel mai probabil nu s-au gândit la vaccinare, atât cei din instituții cât și personalul care urma să fie vaccinat”, a declarat Radu Țincu.
”A existat această dorință în prima zi, a doua zi de la debutul campaniei de vaccinare, ca personalul medical să se vaccineze mai mult decât era capacitatea acelor centre. Au existat și niște inavertențe pe care domnul doctor Gheorghiță le-a recunoscut în organizarea acestor centre la începutul campaniei. Toate disfuncționalitățile au fost corectate”, a mai spus Radu Țincu.
Campania de vaccinare a început pe 27 decembrie în România, cu imunizarea cadrelor medicale.
FOTO: Vlad Chirea (Libertatea)
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro