Radu Țincu a explicat că, din momentul în care vor fi implementate măsuri de restricție, în maximum două săptămâni situația poate reveni la normal.

„Restricțiile vor tempera evoluția pandemiei. Până la urmă, acest val 4 trebuie să fie încetinit. Problema majoră nu e numărul de pacienți, cifra pacienților care ajung în spital, ci viteza cu care ei ajung în spital. E nevoie de o încetinire a ritmului, astfel încât spitalele să poată să îi preia pe cei care au nevoie de terapie intensivă”, a precizat Radu Țincu.

„Cu siguranță, iarăși avem experiența anului trecut, de fiecare dată când au fost implementate măsuri, într-un interval de 10-14 zile, situația a început să revină la normal și să asistăm la o scădere a numărului de cazuri”, a spus Radu Țincu.

Medicul ATI de la Floreasca spune că evoluția valului 4 de COVID-19 în România este în strânsă corelație cu procentul redus al vaccinărilor și cu nerespectarea măsurilor sanitare și de distanțare fizică.

„În același timp, populația este extrem de supărată de introducerea acestor restricții și noi toți suntem supărați, pentru că nu ne dorim acest lucru, dar în același timp am ales să ne vaccinăm într-un procent extrem de redus comparativ cu țările Uniunii Europene și am ales să sfidăm regulile sanitare. Nu dorim să purtăm mască, nu dorim să păstrăm distanțarea fizică. În acest context, nu există altă variantă de evoluție a acestei pandemii”, a afirmat Radu Țincu.

Rata de infectare din București a ajuns la 5,57, în contextul în care depășirea pragului de 6 presupune introducerea unor noi restricții.

„În absența unor măsuri implementate, evoluția va continua. Ceea ce cred că crește și mai mult această gravitate a acestui fenomen în valul 4, este că implementarea unor măsuri la acest moment va avea nevoie de o perioadă de cel puțin 10-14 zile pentru a deveni eficiente, deci cu siguranță ne vom aștepta ca în perioada următoare, chiar dacă vor fi adoptate anumite măsuri, să continue această creștere a numărului de cazuri, ceea ce va fi extrem de greu de gestionat în spitale și mai ales în secțiile de Terapie Intensivă, care la acest moment în București sunt supraaglomerate”, a declarat Radu Țincu.

FOTO: Hepta

Urmărește-ne pe Google News