“La început va fi greu să impui regulile. Dar regulile trebuie impuse, nu neapărat cu pedepse. Regulile trebuie impuse cu fermitate și să i se spună elevului: «Nu vrei să porți mască? Ieși din clasă! Așteaptă afară, în hol! Când porți mască te întorci, pentru că altfel pui colegii în pericol». Va conta foarte mult ce au auzit copiii în casă în ultimele 6 luni. De la părinții lui. De la anturajul lui”, a explicat Raed Arafat la Digi24.

“Dacă elevul a fost expus o negației și a auzit că totul e o glumă, că masca e o glumă și că nu trebuie să o porți, poate că la început va fi mai greu la școală, dar aici trebuie impuse niște reguli clare. Copiii trebuie să simtă că la școală trebuie respectate regulile”, a continuat Arafat.

Și a încheiat: “Eu cred că din prima oră în care se intră în școală trebuie prelucrate toate regulile cu copiii într-un mod foarte deschis, clar și explicat. Și explicat și consecințele nerespectării. Adică ieși din clasă dacă nu respecți regulile, o să anunțăm părinții dacă nu respecți. Pui în pericol ceilalți copii și familiile lor. Trebuie explicat deschis”.

Și poate, mai ales pentru copiii mici, trebuie să le fie explicate lucrurile într-un mod care să fie atractiv, nu într-un mod care să-i sperie.

Raed Arafat, secretar de stat în MAI, șeful DSU:

Școlile vor fi redeschise pe 14 septembrie, iar anul școlar 2020-2021 va avea o durată de 34 de săptămâni, fiind mai scurt cu o săptămână decât anul școlar 2019-2020.

Cursurile se vor încheia pe 19 iunie 2021.

Școlile, liceele și grădinițele au fost închise din 11 martie, pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

1.271 de cazuri noi

de persoane infectate cu COVID-19 s-au înregistrat ieri, 9 septembrie, conform celui mai recent bilanț oficial.

Totodată, până acum, 4.018 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat, de la startul pandemiei de coronavirus.

 
 

Urmărește-ne pe Google News