“Dacă vezi că într-o țară care a relaxat măsurile numărul cazurilor începe să crească, poate fi un avertisment și pentru tine. La un moment dat, va trebui să ajungem la conviețuire cu acest virus, nu ai cum să nu ajungi la o conviețuire, pentru că nu va dispărea. Nu știm în toamnă ce va face, ce puseuri va avea, trebuie să fim pregătiți, o pandemie poate veni în valuri, nu o singură dată și gata!”, a spus Arafat.
El consideră că trebuie să observăm ce se întâmaplă și la alții, să învățăm și să vedem care sunt cele mai bune soluții pentru a proteja populația, dar trebuie ca, în același timp, impactul economic și social să fie cât mai bine gestionat.
Secretarul de stat în MAI recunoaște că măsurile luate pe linie medicală nu sunt cele pe care ar dori să le vadă cei din domeniul economic sau social, pentru că sunt dure și au un impact foarte serios.
“Trebuie să punem în balanță. Ce preferăm: o problemă care poate că o putem depăși pe linie economică și socială sau să ne trezim, la un moment dat, că avem zeci de mii sau mii de morți și să ne întrebe cineva de ce nu ați luat măsuri mai dure ca să preveniți?! Sunt convins că dacă nu am fi luat aceste măsuri, până la acest moment am fi avut mai mulți decedați, iar întrebarea ar fi fost cine-i de vină că nu s-au luat măsuri”.
El mai spune că rețelele de socializare sunt pline de critici, numai că trebuie să învățăm odată că în astfel de situații ai nevoie de solidaritate.
“Ai nevoie ca toată lumea să tragă într-o direcție și nu dreapta, stânga, sus, jos și fiecare să se izoleze”, a explicat Arafat la Realitatea Plus.
Rezultate Alegeri SUA – cine va fi noul președinte al Americii!
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro