Rahat de trandafiri

Ingrediente: 500 ml apă, 500 g zahăr, 175 ml sirop de trandafiri, 100 g amidon alimentar, o lămâie; decor: zahăr pudră

Ingrediente: se pun într-o cratiță zahărul, apa și coaja de lămâie și când se dizolvă zahărul se adaugă lămâia tăiată felii. După ce s-a legat siropul de zahăr se scot feliile de lămâie și se adaugă amidonul peste care s-a pus siropul de trandafiri, amestecând continuu și se mai lasă pe foc până se îngroașă. Compozitia va fi opacă dar în timp se va clarifica. Când s-a legat bine se toarnă compoziția într-o tavă  tapetată cu folie de aluminiu și unsă cu ulei. Se nivelează și se lasă la rece peste noapte, dar nu la frigider. A doua zi se taie rahatul. Se poate înlocui siropul de tandafiri cu suc de portocale stors cu pulpă cu tot, iar lămâia se înlocuiește cu portocala. Rahatul se poate tăvăli prin zahăr pudră sau prin fulgi de cocos.

 

 
 

Urmărește-ne pe Google News