Mai bine din jumătate din viață și-a petrecut-o în străinătate, purtată de tenisul de performanță. Pe când avea doar 16 ani, Raluca Ciulei a ajuns în Germania. Datorită sportului alb, a călătorit în jurul lumii timp de doi ani. Sportiva originară din Făgăraș a decis să se stabilească în Elveția, unde a studiat matematica și a lucrat ca analist la o companie energetică. Mai mult, Raluca Ciulei avut ocazia să studieze și în SUA, la Universitatea Ivy League, scrie Bistrițeanul.

În 2016, fosta sportivă, în vârstă de 38 de ani, s-a hotărât să se întoarcă în România și a înființat  asociația „Love for Life”, prin intermediul căreia promovează educația alternativă și activitățile extrașcolare, prin joc, în special în mediul rural.

Luni, fosta campioană a României la tenis de câmp în 1995-1996 a dat curs unei provocări inedite. Raluca Ciulei vrea să meargă pe jos 600 de kilometri, de la Bistrița la București.

Distanța și-a propus să o parcurgă în 21 de zile, iar pe parcurs se va oprit în mai multe comunități și în școli, unde va desfășura activități extrașcolare alături de copii.

Sportiva a pornit luni dimineață de la Biblioteca Județteană din Bistrița. Raluca Ciulei va face prima oprire la școala generală din Viișoara.

„Sunt foarte multe comunități, în zonele rurale, unde copiii nu au acces la niciun fel de activitate și adulții ar putea să se implice mai mult. De exemplu, un adult pasionat de lectură ar putea face un club de lectură în sat, unde să se întâlnească săptămânal. Cineva pasionat de sport ar putea să organizeze activități sportive cu copiii. Posibilitățile sunt multe”, a deckarat Raluca Ciulei, pentru sursa citată.

Fosta jucătoare de tenis vrea să promoveze astfel metodele alternative de educație și activitățile extrașcolare care lipsesc mai ales în școlile din mediul rural. Și-a propus să-i învețe pe copii cum să ocrotească mediul, să colecteze deșeurile selectiv și să folosească mai puțin telefoanele mobile și tabletele pentru a interacționa mai mult față în față. De asemenea, copiii vor fi încurajaţi să citească şi să descopere diverse domenii prin intermediul jocurilor.

În 2017, primarul din Copșa Mică, Tudor Mihalache, a mers pe jos 320 de kilometri timp de nouă zile pentru a rezolva problema apei potabile din localitatea sa.


Citește și Șoferul mașinii cu număr anti-PSD a rămas fără permis de conducere și plăcuțe. Ambasada Suediei anunțase că plăcuţele sunt legale şi în România


 

 
 

Urmărește-ne pe Google News