Deputații au adoptat moțiunea împotriva Ralucăi Prună cu 155 de voturi ”pentru”. În sală se aflau 200 de parlamentari, însă 60 dintre aceștia nu au votat, transmite News.ro.

UPDATE, ora 13:00. Ministrul Justiției Raluca Prună a declarat că moţiunea simplă care a fost adoptată marţi de Camera Deputaţilor nu are repercusiuni directe și că premierul va decide dacă rămâne în funcție până la finalul mandatului.

„Repercusiuni în sensul de a fi automat demisă în urma acestei moţiuni nu există. Sigur că acum eu fac parte dintr-o echipă guvernamentală, rămâne de văzut ceea ce va decide premierul. Dacă premierul va decide că trebuie să plec, voi pleca. Dacă premierul va decide că trebuie să rămân până la sfârşitul mandatului, voi rămâne până la sfârşitul mandatului”, a declarat Raluca Prună.

Ea a adăugat că procedura moţiunii simple este cuprinsă în cadrul legislativ, iar într-o societate pluralistă nu toţi oamenii pot fi de acord.

„Suntem o societate pluralistă şi nu putem fi cu toţii de acord. Ştiţi că moţiunea a trecut cu 155 de voturi şi cred că au fost 60 de membri care nu au votat. Deci moţiunea a trecut. (…) Da, vorbesc în metafore şi îmi permit să vorbesc aşa cum pot, folosind toată bogăţia de cuvinte a limbii române. Îmi asum asta”, a adăugat ministrul Justiţiei, conform Mediafax.


PSD a iniţiat moțiunea „Și minciunea poată să ucidă” după ce ministrul Justiţiei a recunoscut că a minţit la CEDO cu privire la sumele alocate pentru şapte penitenciare din ţară, conform Digi 24.

„Știți cum e, domnule judecător, ca la penitenciare, unde eu m-am dus și am mințit la CEDO — și spun bine mințit la CEDO — că eu am crezut că dacă mi se dă o hârtie sub semnătura cuiva din statul român… Deci, eu am mințit acolo spunând că noi am asigurat buget pentru șapte penitenciare a câte 150 de milioane pentru fiecare penitenciar, ergo aproape un miliard de euro, dar astea erau niște bune intenții, pentru că în realitate în buget noi nu aveam acești bani”, a spus Raluca Prună în plenul CSM.

„Şi minciuna poate ucide” este a doua moţiune simplă depusă la adresa Ralucăi Prună. La data de 6 aprilie, plenul Camerei Deputaţilor a respins o moţiune iniţiată de ALDE şi semnată de 53 de deputaţi. La acea dată, deputații PSD au decis atunci să participe la şendiţă pentru a asigura cvorumul, însă nu și-au exprimat votul.

Citește și: 

Urmărește-ne pe Google News