„PNL a livrat pentru oameni, în toate domeniile. Un lucru important şi care merită subliniat de fiecare dată: dacă nu ar fi fost bine gestionată, situaţia economică am fi putut ajunge în situaţia de a nu mai suporta o serie mare de cheltuieli şi efortul bugetar pe care îl facem cu reforma pensiilor, inclusiv cu creşterea plafonului de impozitare”, a afirmat Turcan, la Parlament, înainte de şedinţa Biroului Politic al PNL. 

PNL a avut un rol fundamental în această guvernare, prin măsuri de protejare a mediului de afaceri, de ţinere a resurselor bugetare pentru legea pensiilor, inclusiv pentru proiectul pe care PNL îl are din 2022, de creştere a plafonului de impozitare a pensiilor.

Întrebată despre eventualitatea ruperii coaliţiei cu PSD, în urma atacurilor din ultima vreme, Raluca Turcan a precizat că „guvernarea nu este concurs de frumuseţe, nici de orgolii, guvernarea este despre proiecte concrete, profesionalism”.

Ministrul culturii, care este și preşedintele PNL Sibiu, a repetat declarațiile din 20 august, când a specificat că partidul condus de Nicolae Ciucă nu va ieşi de la guvernare, pentru că, dacă face acest lucru, va pierde.

Despre proiectul aflat în Parlament privind ridicarea pragului de impozitare a pensiilor, Turcan a spus că, în mod normal, „logica ar trebui să ne conducă la un vot rapid în Camera Deputaţilor”.

Despre anunţul premierului Ciolacu, că măsura va fi adoptată de Executiv, prin Ordonanţă de Urgenţă, Turcan a spus că „este o chestiune de competiţie politică, însă lucrurile sunt foarte clare. Obligativitatea de a face această reformă a fost luată în mandat PNL, proiectul de majorare a plafonului de impozitare a pensiilor a fost depus în 2022. Nu mai e o chestiune de a încerca să maximizezi politic nişte măsuri luate, ci este o chestiune obiectivă, proiectul este la vot în Camera Deputaţilor, for decizional”. 

Ea a mai spus că „preşedintele partidului are prima şansă nu doar de a fi candidatul la preşedinţie, dar şi de a ajunge preşedintele României”.

Liderii PSD și PNL au decis pe 4 iulie calendarul alegerilor prezidențiale și parlamentare. Primul tur al prezidențialelor va fi pe 24 noiembrie, al doilea tur pe 8 decembrie, iar alegerile parlamentare vor fi pe 1 decembrie.

Urmărește-ne pe Google News