„Ca să fie foarte limpede în privința vârstei de pensionare, nu s-a discutat creșterea vârstei de pensionare. Discutăm constant despre opțiunea pentru a rămâne în viața activă, ceea ce este total diferit. Opțiune poți să faci și acum, doar că ai nevoie de acord și să rămâi mai mult la muncă, de la an la an”, a declarat ministrul Muncii într-o conferință de presă.

Apoi a continuat: „Noi, pe fond, uitându-ne la cifrele pe care le avem, și anume că peste 100.000 de oameni peste 65 de ani preferă să rămână în continuare în activitate, ne-am gândit să lăsăm această opțiune”.

Rămânând în viața activă, normal că este sprijinit și sistemul de contributivitate, și, implicit, sistemul de pensii.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan:

Precizările ministrului Muncii au venit în urma unor informaţii vehiculate în spaţiul public cu privire la intenţia Guvernului de a creşte stagiul minim de cotizare.

Ministerul Muncii: Nu se elimină pensionarea anticipată

Anterior, Ministerul Muncii a remis un comunicat în care anunța că nu există nicio intenţie de a elimina pensionarea anticipată şi nici de a majora stagiul minim de cotizare la 35 de ani.

În ceea ce privește informația lansată în spațiul public, potrivit căreia ”Guvernul vrea să crească stagiul minim de cotizare la pensie de la 25 de ani la 35 ani”, atragem atenția că potrivit Legii nr. 263/2010, stagiul minim de cotizare este de 15 ani, atât pentru femei cât și pentru bărbați, nu 25 de ani, și nu există nicio discuție care să vizeze majorarea acestuia.

Comunicat Ministerul Muncii:

„Pentru corecta informare a publicului, 35 de ani este stagiul complet de cotizare, atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi, deci afirmația referitoare la intenția Guvernului de a majora stagiul minim la 35 de ani este absurdă”, a mai transmis instituția condusă de Raluca Turcan pe 24 mai.

Totodată, Ministerul Muncii a dat asigurări că „nu a inițiat nicio discuție și nu există nicio intenție de a elimina pensionarea anticipată”.

Urmărește-ne pe Google News