„Dacă vrem ca lucrurile să se schimbe în materie de vaccinare trebuie să existe cât mai multe astfel de centre mobile, instituţiile să colaboreze între ele, e important să meargă procesul vaccinării în mediul rural, să ne apropiem de persoanele vârstnice, care nu au posibilitatea, întotdeauna, să se deplaseze pentru vaccinare, şi în felul acesta să putem, ca ţară, undeva în luna august să ne apropiem de un procent de 50% populaţie imunizată”, a declarat sâmbătă Raluca Turcan, la Constanţa, unde a dat startul maratonului de vaccinare într-un autobuz supraetajat, aflat în Portul Turistic Tomis.

Ministrul muncii a subliniat că țara noastră a avut o rată a vaccinării exemplară la nivelul UE, de la începutul campaniei de imunizare.

Suntem singura ţară care are la dispoziţie vaccinuri la liber, iar lucrul acesta se desfăşoară fără niciun fel de problemă. De asemenea, suntem, ca ţară, în top european în privinţa posibilităţilor de vaccinare în funcţie de cei care aleg să se vaccineze. În mai puţin de 5 luni de la apariţia vaccinului, România a avut o rată a vaccinării bună şi exemplară la nivelul Uniunii Europene.

Raluca Turcan:

Raluca Turcan a susținut că procesul de vaccinare trebuie să continue, iar numărul persoanelor vaccinate cu prima doză de vaccin să crească.

„Procesul de vaccinare trebuie să continue şi să fie din ce în ce mai intens în primul rând cu persoanele vaccinate cu prima doză. În acelaşi timp, se apropie sezonul estival şi în Constanţa lucrul acesta poate să ajute nu doar judeţul ci şi întregul litoral. Să se desfăşoare acest sezon estival fără griji, fără probleme şi oamenii să simtă că revin la normalitate. Singura soluţie pentru a reveni la normalitate este vaccinarea”, a subliniat ministrul muncii.

Ritmul de vaccinare din România este tot mai lent, după cum arată bilanțurile transmise zilnic de Comitetul Național pentru Campania de Vaccinare. Vineri, aproape 85.000 de persoane s-au vaccinat, iar numărul persoanelor imunizate cu prima doză a rămas la fel de scăzut ca în ziua precedentă. Numai 28.366 de persoane au primit serul anti-COVID.

Urmărește-ne pe Google News