„Eu, ca ministru al Culturii, cred cu tărie că dacă generaţiile viitoare vor avea la baza dezvoltării lor personale educaţia şi cultura, România va fi pe mâini bune. Dacă vom ajunge să lăsăm cultura deoparte, educaţia între paranteze, să subfinanţăm în continuare cultura, vom ajunge să tragem semnale de alarmă când este prea târziu”, a declarat Raluca Turcan la Alba Iulia, acolo unde a participat la deschiderea Muzeului Palatul Principilor Transilvaniei.

Oficialul guvernamental a adăugat că are „misiunea dificilă de a încerca să repunem la justa valoare importanţa culturii şi educaţiei din România”.

Turcan a precizat că se pot realiza parteneriate solide între oamenii de cultură şi administraţia publică.

Cifrele arată îngrijorător pentru noi, ca ţară, şi dacă tot suntem într-un cerc de oameni preocupaţi de valoarea culturală şi istorică, cred că e bine să spunem că cifrele arată că oamenii se îndepărtează de cultură şi se îndepărtează constant de ceva ani de zile. Vreo 75% nu au mers niciodată la bibliotecă, între 60 şi 70% nu merg la spectacole de teatru sau de muzică. Ce facem pentru asta?

Ministrul Culturii, Raluca Turcan:

„Cred că dacă ne stabilim câteva direcţii clare, avem o şansă. Una este să aibă unde să se manifeste cultural, să avem obiective culturale de calitate, refăcute, valorizate, să oferim celor din sectorul independent o mână de ajutor astfel încât să poată crea şi, ca ministru, vom lansa în perioada următoare achiziţie de artă contemporană, de exemplu, astfel încât cei care creează în domeniul artelor vizuale să fie impulsionaţi prin faptul că vor avea unde să-şi expună creaţiile”, a mai spus sâmbătă ministrul.

Foto: Hepta.ro

 
 

Urmărește-ne pe Google News