„Noi sperăm că problema se va rezolva pe termen lung prin adoptarea acestei legislații și avem toate motivele să credem că legislația privind Casa Regală va fi adoptată de Parlament. Legislația va da posibilitatea familei să rămână în această locuință. Motivul pentru care se dorește ca acest palat să rămână în folosința Casei Regale este pentru activitățile publice care se desfășoară aici. Acest imobil este folosit doar într-o mică măsură ca o locuință și este folosit în marea lui majoritate pentru organizarea de evenimente publice care au foarte multă importanță. Au fost zeci de evenimente aici la care au participat instituții de stat, membri ai societății civile, au fost aici capete incoronate și șefi de stat”, a spus Andrew Popper, într-un interviu pentru Antena 3.
Casa Regală poartă în continuare negocieri cu Guvernul, în condițiile în care legislația privind Casa Regală nu va fi adoptată, mai mult ca sigur, până pe data de 5 februarie, dată la care Familia Regală ar trebui să părăsească Palatul Elisabeta.
„În momentul de față suntem în discuții cu Guvernul pentru a găsi o soluție intermediară și în ultimele zile am găsit multă bunăvoință din partea Guvernului. Probabil va fi în schimbul unei sume de bani (chirii – n.r.)”, a mai spus Andrew Popper, care s-a arătat încrezător că se va găsi o soluție pentru ca Familia Regală să rămână în continuare în Palatul Elisabeta, cel puțin până la adoptarea statutului Casei Regale.
În mod normal, Familia Regală trebuie să părăsească Palatul Elisabeta pe data de 5 februarie, după ce negocierile purtate cu fostul premier Mihai Tudose au eșuat. Tudose a explicat că imobilul a fost oferit spre folosință Regelui Mihai, în calitate de fost șef de stat. După moartea Regelui Mihai, Casa Regală trebuie să elibereze Palatul Elisabeta.