Daniel Niculae a dedicat victoria de joi suporterilor (foto stanga), pustiului unuia dintre minerii decedati la Anina – despre care a scris Libertatea si cu care a vorbit la telefon ieri (foto dreapta) -, proaspatului tatic Gigi Corsicanu, liderul galeriei, dar si lui Marius Maldarasanu

6 este locul ocupat de Rapid in Europa in 2006, dupa Lyon, Arsenal, FC Barcelona, Juventus si AC Milan

8 goluri au marcat Daniel Niculae si Mugurel Buga in acest sezon al Cupei UEFA, cu tot cu preliminarii

83 de milioane de euro este bugetul anual al clubului Hamburger SV, de 20 de ori mai mare decat al Rapidului

300.000 de euro este suma minima oferita de conducere pentru obtinerea calificarii

Feyenoord, Rennes, Sahtior, PAOK, Hertha, Hamburg. O serie care poate naste idei de afaceri. Salba nesfarsita de victorii a Rapidului, prajiturile din care s-au infruptat cu pofta giulestenii, pot deveni bijuterii culinare bune de pus in vitrina unei cofetarii.

Ce afacere pentru fostul cofetar, actual patron si vicepremier! Cu un antrenor cu care s-a jucat de-a alba-neagra, echipa lui Copos a reusit miracole europene. 2-0 cu Hamburg, dupa un meci memorabil, in fata unor suporteri somptuosi! Atat a putut sa titreze prestigiosul “Bild”: “Rapid a infulecat hamburgerul”…

Nici nu se asezasera bine pe fotolii Basescu si Tariceanu, ca Lucescu avea broboane de sudoare pe frunte. Afara erau cateva grade sub zero, insa banca era tulburata de frisoane. Malda, dirijorul, era in tribuna, totusi spiritul sau se resimtea in iarba. Jucatorii consfintisera faptul ca joaca si pentru el, aparand pe gazon cu tricouri cu dedicatie pentru capitan. Cazusera, insa, si Emil Dica, victima unei entorse, si sufletul Artiom Karamian, fara aripi dupa o ruptura musculara. Ce se mai putea face contra adversarului german cu un singur neamt in echipa? Negru si Ionut Stancu au fost raspunsul. Perfect!

Rapid a acoperit judicios terenul. Rada si Marius Constantin i-au sufocat pe Barbarez si Takahara, Maftei n-a gresit nici un milimetru, Romeo Stancu a tinut impecabil hamurile jocului, pasand cu o precizie geometrica. Badoi a accelerat cand trebuia, iar Negru a gasit prima pasa decisiva “negru pe alb”, insa Nico a tras prea simplu pentru singurul fotbalist “nevopsit” al oaspetilor, portarul Wächter (20). Celalalt Stancu, Ionut, a lovit in moalele capului balonul, insa Goliath van Buyten a scos de pe linia portii (24)! Dincolo, arabescurile lui van der Vaart, la fel de frumoase precum Sylvie, sotia sa, erau finisate inestetic de niste coechipieri topiti in vulcanul din Grant.

Inca o data Rapid, insa Burdujan e blocat in momentul esential (32). Viguroasa contra lui Bayern, pe care a invins-o de doua ori in Bundesliga, Hamburg a fost ordonata, apriga, organizata si in Giulesti. Dar atat.

Pentru a zdrobi, insa, armata lui Doll, trebuia o scanteie. Trimis de antrenor sa ia baloane de undeva de langa centrul terenulului, scanteia a fost insusi Daniel Niculae. A prins un sut divin, de la 35 de metri, care a cuprins in el toata ura pustiului care n-a mancat in copilarie la fel de multe banane precum uriasii aflati inaintea sa: 1-0 (45+2), Hamburg-masca!

“Visiniii” au fost teleghidati si in partea a doua. Au jucat precum pe calculator, iar Lucescu a miscat perfect mouse-ul. Kucukovic sau Takahara s-au calcat pe bombeuri in fata lui Coman, invincibil acasa in UEFA. Apoi De Jong a pus o caramida la victoria romanilor. L-a atacat brutal pe Negru si a vazut “rosu” (68). Desi parea ca se simplifica, lucrurile s-au complicat. HSV a presat incontinuu, “feroviarii” au scapat o data din chingi, dar Maftei, insinuat viclean la un contraatac, a lovit prea slab cu tampla (88). Peste doar cateva zeci de secunde, Niculae, om cu clauza de reziliere de doar 3.000.000 de euro, a accelerat pe langa van Buyten, naluca a fost pierduta din campul vizual al belgianului, iar centrarea in diagonala a fost fructificata de Pele Buga à la Madjer, Hagi, Pelé, Maradona si Ronaldinho la un loc, cu calcaiul: 2-0 (87)!

Eliminarea lui Maftei sau accidentarile de la inceput n-au stricat fiesta. Povestea merge mai departe. Rotile locomotivei se misca unse. Oricare ar fi ele. Pentru ca totul are un Dumnezeu: Lucescu. Ieri, el a fost seniorul.

Rapid 2 : 0 HSV

Coman 7
M. Constantin 6,5
Maftei 6,5
Rada 7
Badoi 7
R. Stancu 6,5
E. Dica 6,5
Karamian 6,5
Burdujan 6
Daniel Niculae 8,5
Buga 8
Antrenor: Razvan Lucescu
Schimbari: E. Dica (13 Negru 7); Karamian (20 I. Stancu 7); Burdujan (71 Moldovan 6,5).

Wächter 5
Mahdavikia 4
Boulahrouz 5
Van Buyten 5
Demel 5
Wicky 5
Trochowski 4
De Jong 4
Van der Vaart 6 
Takahara 6
Barbarez 4
Antrenor: Thomas Doll
Schimbari: Trochowski (46 Klingbeil 5); Barbarez (46 Kucukovic 5); Takahara (71 Laas 5).

Arbitri: Kyros Vassaras 6 – Panagiotis Mavropoulos 6; Simeon Tsolakidis 6 (toti din Grecia).

Cartonase rosii: Maftei (89)/ De Jong (68).

Au marcat: Daniel Niculae (45+2); Buga (87).

Urmărește-ne pe Google News