Informațiile despre asasinatul brutal, care a avut loc weekendul trecut, au fost făcute publice marți, 17 septembrie. Ucigașii, care au cerut o răscumpărare de 100.000 de reali brazilieni, circa 16.000 de euro, au fost denunțați de fratele uneia dintre femei, răpit și el, dar care a reușit să scape și să alerteze autoritățile.

Răpirea avut loc Beira Río, lângă capitala Brasilia, după o petrecere, când victimele au fost forțate să urce într-un vehicul.

Cadavrele lui Rayane și Rithiele au fost găsite ulterior într-o casă, în timp ce fratele lor, reținut și el, a fost găsit cu răni grave, inclusiv cu un deget și o ureche tăiate, precum și cu multiple tăieturi la ceafă.

Potrivit poliției, un deținut de la Penitenciarul Central de Stat (PCE) din Cuiabá a coordonat acțiunile, printr-un apel video care a durat mai mult de trei ore. 11 persoane au fost arestate în legătură cu aceste crime.

Versiunea care sugera că surorile erau implicate într-o organizație criminală rivală cu cea a răpitorilor lor, fiind iubitele liderilor bandei, a fost negată.

Zvonul se lansase după ce femeile apăreau într-o fotografie în care făceau gesturi atribuite unei bande criminale cunoscute în țara sud-americană.

În imagine, Rayane poate fi văzută zâmbind camerei și ridicând mâna dreaptă cu degetul mare, degetul arătător și mijlocul ridicate. Rithiele ridică aceleași degete și scoate limba.

Hugo Rafael, ofițer superior de poliție din district, a confirmat că cele două victime au fost ucise ca urmare a unei „greșeli de identificare”, deoarece cele două nu au nicio legătură cu lumea interlopă.

Conform investigației noastre, fotografia a fost motivul. Le-au reținut, s-au uitat la telefonul lor și când au găsit această poză, le-au răpit.

Familia a asigurat că surorile nu au avut niciodată legătură cu facțiuni criminale și că gestul din fotografie, legat de caz, a fost interpretat greșit.

„Au fost confundate! Fetele nu au avut niciodată vreo legătură cu vreo bandă criminală. Nu au băut, nu au fumat, nu se droghează. Erau fete responsabile, mature”, a spus unchiul lor.

Rayane, care a lucrat ca artist de machiaj, a fost și candidat la funcția de consilier la alegeri locale.

Rithiele studia dreptul și avea aspirații politice.

Cazul rămâne în curs de anchetă, în timp ce autoritățile încearcă să clarifice toate detaliile din spatele acestor crime.

Urmărește-ne pe Google News