Laumann a precizat că, la sfârşitul lui mai, au fost inspectate circa 650 de clădiri, unde erau cazaţi 5.300 de oameni.
A fost necesară evacuarea a patru apartamente, din cauza deficienţelor structurale grave şi a pericolelor pentru sănătate.
Karl-Josef Laumann:
Conform raportului prezentat în parlamentul landului, s-au constatat în jur de 1.900 de deficiențe, între care, cele majore, “supraaglomerare, mucegai, pericol de cădere de tencuială, scurgeri la acoperişuri, instalaţii sanitare insalubre, nereguli privind prevenirea incendiilor şi lipsa dezinfectantului”.
Peste 1.700 de lucrători de la abatorul Tönnies, majoritatea din Bulgaria, Polonia şi România, au fost depistaţi ca purtători de coronavirus. Conform ultimei informări a MAE, 996 de români au fost infectați.
Miercuri, 8 iulie, la trei săptămâni după ce abatorul a fost închis, municipalitatea din Rheda-Wiedenbrueck a anunţat că a permis firmei să îşi reia treptat activitatea.
Personalul administrativ – circa 400 de angajaţi – poate reveni la serviciu, dar compania a comunicat că iniţial va fi vorba doar de un număr mic de persoane.
“Mulţi dintre angajaţii noştri sunt încă în carantină”, a declarat agenţiei dpa purtătorul de cuvânt al Toennies, Andre Vielstaedte, în seara aceleiaşi zile.
Clemens Tönnies, om de afaceri cu o avere de 2.200.000.000 de euro conform ultimului top Forbes, e patronul abatorului din Rheda-Wiedenbrück, acolo unde peste 1.700 de muncitori, dintre care 996 de români, s-au infectat cu coronavirus.
Din cauza focarului de la Rheda, în jur de 600.000 de oameni din districtele Gutersloh și Warenorf au fost în carantină.