Institutul Superior dei Sănătate (ISS) din Italia a publicat un raport, subliniind cu exactitate caracteristicile celor care se numără printre victimele epidemiei de coronavirus. Au fost examinați 6801 de oameni de la nord la sud.

Potrivit documentului, citat de La Stampa, vârsta medie a pacienților cu coronavirus care au murit ulterior în urma infecției este de 78 de ani. Cu toate acestea, între 70 și 89 de ani virusul omoară cel mai mult. Există 2012 femei (adică 29,6%): au o vârstă medie mai mare decât a bărbaților, 82 de ani, față de 78 pentru bărbați.

Italia este în prezent prima țară din lume la numărul de decese (10.023) din cauza coronavirusului. Spania e pe locul secund (5.982), iar China este pe locul trei (3.182).

Medie de aproape 3 afecțiuni la cei mai mulți decedați

Raportul ISS a analizat testele efectuate pe 710 decese cu boli cronice preexistente, adică diagnosticate înainte de contractarea virusului. Documentul a subliniat că – pentru cei care au murit – numărul mediu de patologii găsite este de 2,7. În total, doar 15 persoane nu aveau niciuna, 151 doar una, 184 aveau 2 și 360 (50,7%) aveau 3 sau mai multe boli. Hipertensiunea, diabetul zaharat și bolile de inimă sunt cele mai frecvente boli preexistente.

6% nu aveau niciun simptom înainte

Simptomele observate cel mai frecvent înainte de spitalizare la persoanele care au murit (testate pozitiv pentru virus) sunt febră și dificultăți de respirație. Mai puțin frecvente au fost tusea, diarea și tusea cu sânge amestecat. 6,4% dintre persoane nu aveau simptome la momentul internării.

 
 

Urmărește-ne pe Google News