Citând oficiali americani apropiați anchetei, cotidianul afirmă că agențiile de informații au identificat persoane cu legături cu Guvernul rus care au oferit site-ului WikiLeaks mii de e-mailuri furate de pe calculatoarele Comitetului Național Democrat și de pe alte computere, inclusiv de pe cel al directorului campaniei electorale a lui Hillary Clinton.

Oficialii au descris acești indivizi drept persoane cunoscute comunității de informații,  care făceau parte dintr-o operațiune rusă mai amplă ce viza să îl ajute pe Trump și să reducă șansele lui Clinton de a câștiga alegerile.

Articolul din cotidianul american a fost publicat după ce preşedintele Barack Obama a dispus efectuarea unei investigaţii aprofundate asupra atacurilor cibernetice înregistrate în timpul campaniei electorale, pe fondul semnelor de întrebare tot mai persistente cu privire la natura intervenţiei Moscovei în alegerile prezidenţiale.

Echipa preşedintelui ales, Donald Trump,  a respins imediat concluziile CIA, afirmând că analiştii care au ajuns la ele „sunt aceiaşi care au spus că (fostul preşedinte irakian) Saddam Hussein dispunea de arme de distrugere în masă”.

Donald Trump l-a desemnat pe generalul John Kelly la conducerea Departamentului de Securitate Internă
„Alegerile s-au încheiat de ceva vreme şi s-au soldat cu una din cele mai nete victorii din istorie la nivelul colegiului electoral. Este timpul să trecem la altceva şi ‘să redăm Americii splendoarea sa’”, a explicat anturajul lui Donald Trump într-o aluzie la sloganul de campanie al republicanului victorios.

Washington Post notează însă că evaluarea CIA este departe de a reprezenta un adevărat raport care să reflecte poziţia celor 17 agenţii americane de informaţii.

Nota de plată pentru securitatea lui Donald Trump se ridică la 35 de milioane de dolari

 
 

Urmărește-ne pe Google News